Två nya poäng till LUGI

Mitt under pågående Lundaspel, bjuds det traditionsenligt även på handboll från de högsta serierna. Och som brukligt är det matcher mellan de lag som är flitigast representerade i denna gigantiska sammankomst, nämligen LUGI och Sävehof. Först ut var damerna, och det var hemmalaget LUGI som drog det längsta strået. Vinsten skrevs till 27-22 inför hela 2947 åskådare i Arenan i Lund.

0-0 och 1-1… Det var faktiskt endast vid dessa två tillfälle som LUGI inte var i ledningen i denna kvällsmatch. Under stora delar av matchen var det hemmalaget som inte bara var i ledningen, utan även bestämde och var laget som hade mest variation i sitt spel och kanske även mest vilja ute på planen. Sävehof försökte gång på gång, men LUGI´s försvar var svårforcerat framför målvakt Ida Nilsson. 

Det var mest matchens bästa målskytt, Emma Ekenman Fernis och Ida Odén som lyckades ställa till lite oreda i hemmaförsvaret. Annars stod de vinröda för det mesta i vägen när de mesta mästarna försökte närma sig i målprotokollet. Och visst var man nära vid ett par tillfällen, men bra tajmade timeouter av Dragan Brljevic hade önskad utdelning. I stället för att stressa upp sig när det blev lite jämnare målmässigt, kunde hemmalaget behålla lugnet i anfallsspelet och hitta fram till lägen där man överlistade Sävehofs målvakter. 

Bildtext: Jenny Carlson hade all anledning att känna sig nöjd efter dagens match mot Sävehof

Taktiskt fick nog LUGI till en fullträff. På planen fick vi se ett hemmalag som kämpade och slet för varandra. Och framåt hade man tålamod att vänta tills rätt läge dök upp. Henrik Signell och co hittade inget riktigt motmedel mot ett för dagen taggat hemmalag.

Bildtext: Melissa Petrén var en annan av många duktiga spelare i LUGI och stod för 6 mål

Hos gästerna var det främst redan nämnda Emma Ekenman Fernis och Ida Odén som skapade oro hos vinrött. Resten av det namnkunniga, gulsvarta laget har definitivt mer att ge. 

Juryns pris till hemmalagets bästa spelare gick till målvakten Ida Nilsson. Ett extra plus också till Jenny Carlson. 9 mål och en gedigen insats matchen igenom. Dock är det svårt att inte nämna hela laget idag. Att vinna med fem mål mot Sävehof visar att laget har gjort en strong insats som ger självförtroende inför fortsättningen av SHE.  

Redan om en vecka, närmare bestämt den 3/1, möts lagen igen. Kl 19.00 i Partille är det dags igen. Det lär vara ett revanschsuget Sävehof som väntar då.

Matchfakta

LUGI HF-IK Sävehof 27-22 (14-10)

Målskyttar:

LUGI: Jenny Carlson 9, Melissa Petrén 6, Olivia Löfqvist 4, Elinore Johansson 3, Hannah Flodman 3, Ebba Engdahl, Julia Olsson

Sävehof: Emma Ekenman Fernis 10, Ida Odén 5, Thess Krönell 3, Hanna Örtorp, Linnea Pettersson, Olivia Mellegård, Johanna Ahlm

Utvisningar: LUGI 4x2 min Sävehof 5x2 min

Domare: Joel Olovsson och Oliver Quist

Publik: 2947

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder

Fler nyheter från Damer