Stor längtan av återstarten

VM i handboll har avverkats där Sverige var med ända till sista dagen. Bara att gratulera de svenska tjejerna med Signell och co i spetsen till ett mycket bra genomfört mästerskap. Och sedan att så många spelare som spelat i LUGI gör det absolut inte mindre intressant för oss Lundabor.

Bildtext: Dragan Brljevic hyllar Signell och ser fram emot återstarten

Så innan vi kommer in på återstarten så är det intressant att höra hur Dragan Brljevic upplevt VM?

-        Det är klart att jag följt VM och sedan är det nog naturligt att man kollar extra på de spelare som jag tränat i LUGI. Det är dom man känner bäst i landslaget. Och visst njuter man av att se dem spela.

-        Jag tycker Henrik Signell har gjort ett fantastiskt bra jobb och lagt en grund för kommande år. Om jag tittar på ”LUGI-spelarna” anser jag att detta är det bästa mästerskap hittills för Sabina, jag är inte förvånad över Hanna Blomstrands kapacitet och det samma för Anna Lagerquist. Och Natahlies nivå känner vi till sedan tidigare.

Efter pratet om VM så får vi gå vidare på SHE och återstarten på onsdag mot Skuru borta. Hur har uppladdningen varit?

-        Vi har träningsspelat två matcher mot Ajax från den danska ligan och det blev en vinst med 5 mål och en förlust med 1 mål. Men det är inte resultatet som varit det viktigaste i dessa matcher utan att vi tränat en hel del på vårt anfallsspel. I stort sett att vi ska vara mer noggranna i anfallsspelet säger Dragan.

-        Försvaret fungerar OK och vi är faktiskt det lag som släppt in minst antal mål hittills i serien trots att vi tappat två så duktiga spelare som Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand

Truppen är frisk så alla ska kunna vara till förfogande för spel på onsdag.

-        Skuru är absolut ett av favoritlagen som många räknar med ska gå till final i år och det är precis vad deras resultat visar denna säsong med en andraplats efter Höörs HK H65. Även om vi försöker göra vårt bästa i resp match så jobbar vi mer långsiktigt med vårt lag.  Det ska bli skoj att komma igång igen avslutar Dragan pratstunden.

 Bildtext: Melissa Petrén ser fram emot att möta Skuru

Och att det ska bli skoj att komma igång igen är i stort sett samma ord som Melissa Petrén och Beatrice Nilsson säger när man springer på dem i all hast.

-        Vi har haft en bra träningsperiod med två träningsmatcher där den ena var bra och den andra inte riktigt lika bra. Ser fram emot spel igen samt att möta Skuru som blir en liten värdemätare var vi står. Vi har ju positiva minnen från deras hemmaarena förra säsongen då vi åkte hem som segrare säger Melissa.

På onsdag kl 19 så är det matchstart och du kan följa den på SHE Play mot en avgift.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer