Melissa om skånederbyt mot Eslöv i SHE söndag kl 16:00

Melissa mot Eslöv

Melissa & Co fortsätter ånga på i SHE i söndagen skånederby mot Eslövs IK.

 

 

Det blev två poäng senast hemma mot VästeråsIrsta. Nu är det en ny match hemma i arenan och tjejerna är förberedda på att bygga vidare på prestationen från förra helgen.

 

 

Det var en förlösande seger förra helgen, LUGI tog årets första tvåpoängare och man gjorde dessutom en riktigt bra prestation som gav mersmak för de kommande omgångarna. Så klart bäddar en så bra insats för förstärkt självförtroende och glatt humör på träningarna i veckan.

- Vi har pratat mycket om att försvarsspelet satt i den här matchen och att vi spelade jämnt i sextio minuter och inte dippade. Sedan i anfallsspelet är det fortfarande lite knackigt och så men där får vi fortsätta jobba och träna på det, berättar Melissa Petrén och fortsätter sedan.

- Jag tror det här betydde jättemycket för alla. Vi var nog alla lite smånervösa inför matchen och det var viktigt att två poäng, det märks av och det är skönt att det släppte lite nu för oss.

Melissa var en av de som klev fram i matchen och blev rättvist också matchens spelare

- Jag tycker att det gick bra för egen del senast, jag känner fortfarande att jag måste ta mina lägen och mitt ansvar. Och min roll bakåt är väldigt viktig, jag måste fortsätta jobba vidare.

Helgens motståndare Eslöv kommer till Lund med fyra raka förluster i ryggen, ett facit som de med all sannolikhet vill vända på och med tanke på att det är ett derby finns där alltid särskilda känslor inför matchen. I laget finns mer än en gammal LUGI-bekant som säkert vill knäppa de vinröda på näsan, något som LUGI-spelarna är fullt medvetna om inför söndag.

- Vi vet att våra matcher mot Eslöv tidigare varit väldigt tuffa, det är ju ett skånederby. De har bra spelare och framförallt har de ett väldigt bra kollektiv. Vi har en stor respekt för dem och vet vad de kan, de har varit nära att ta poäng från de bättre lagen i säsongsinledningen och vi väntar oss ännu en jämn match mot dem, säger Melissa och fortsätter om matchen.

- Vi kommer behöva fortsätta med vårt försvarsspel och inte tappa det, det har alltid varit vår styrka och det vi alltid levt på. I de inledande matcherna tappade vi det lite och då föll vi med uddamålen. Så vi behöver fortsätta med vårt försvarsspel och gnugga på med vårt anfallsspel. Vi måste vara smarta och inte ta dumma avslut för då kommer de kontra på oss.

Det sägs att bra handboll skall upplevas live och tjejerna behöver ert stöd på plats i arenan

- Vi vet om att det är roligare att spela inför en full arena än en tom, det blir lättare att spela också och det är klart vi behöver allt stöd vi kan få i ett skånederby, avslutar Melissa Petrén.

 

 

 

Skribent Jimy Fors

 

Fler nyheter från Damer