LUGI vann efter ny rysare

I den åttonde omgången av SHE tog LUGI sin fjärde seger. I bortamatchen mot BK Heid vann lundalaget med 18-19 efter 8-8 i paus. Stor matchhjälte i LUGI blev Melissa Petrén som gjorde sista målet på straff när det endast återstod 5 sekunder av matchen. 

Målsnålt och tillknäppt… En kort sammanfattning av första halvlek. Nu behöver det ju inte betyda att det var tråkig underhållning. Vi fick visserligen se en hel del tekniska fel från båda lagen, men samtidigt höll både Heid´s och LUGI´s försvar hög klass. Man tillät inte de anfallande laget att få till något ordnat spel framåt. Även Josefin Wickström i hemmakassen och Ida Nilsson i LUGI´s mål hade en lyckad halvlek och såg till att hålla siffrorna nere. Inledningen var visserligen full av tekniska fel av båda lagen, men ju längre halvleken led, desto bättre ordning blev det även anfallsmässigt. 8-8 visade ljustavlan i paus.

I andra halvlek tog bortalaget greppet om händelserna från start. Sakta, men säkert, gled man ifrån hemmalaget i målprotokollet. Via 9-11, 11-14, och 12-16 såg det ut som om tvåpoängaren var i hamn. Men i handboll är inget säkert förrän 60 minuter har spelats. Efter en LUGI-timeout gjorde Heid fem raka mål. Från 12-16 till ledning med 17-16, och ett klart darrigt LUGI såg ut att tappa allt i slutet. Men nästa timeout från Dragan Brljevic gav bättre utdelning. Två raka mål av gästerna gav åter ledning. Man hade chansen att avgöra matchen via ett friläge, men Heids målvakt gjorde ytterligare en förstklassig räddning och istället tryckte matchens bästa målskytt, Towe Andersson, in kvitteringen till 18-18. LUGI fick en chans till och när Ebba Engdahl revs ner i friläge, båstes det för straff. En straff, som Melissa Petrén förvaltade på bästa sätt och fastställde slutsiffrorna till 18-19. Stort LUGI-jubel naturligtvis, efter en match som kunde slutat hur som helst. 

Bäst i Heid denna eftermiddag var sjumålsskytten Towe Andersson och målvakten Josefin Wickström. Båda hade stor del i att hålla matchen jämn ända in i slutskedet.

I LUGI blev nämnda Melissa Petrén bästa målskytt med sex mål. Efter en lite trevande första halvlek kom Melissa igång på allvar i slutet av matchen och var tillsammans med Ebba Engdahl och Elinore Johansson de som stod för merparten av LUGI´s målskörd. Även Ida i målet hade en lyckad dag mellan stolparna. 

Segern innebar att LUGI gick upp på sjätteplats i tabellen med nio inspelade poäng. 

Redan på torsdag är det dags för nästa match för LUGI. Det är också den sista matchen innan VM-uppehållet. Då kommer Skara HF på besök i Arenan. Kl 19 startar matchen.

Matchfakta

BK Heid-LUGI HF 18-19 (8-8)

Målskyttar: Heid: Towe Andersson 7, Ronja Westerlund 3, Janita Svenheden 3, Kristina Zubonja 2, Wiktoria Gustafsson, Annica Smidje, Edijana Dafe

LUGI: Melissa Petrén 6, Ebba Engdahl 5, Elinore Johansson 5, Hedda Wollmark, Beatrice Nilsson, Olivia Löfqvist

Utvisningar: Heid 1x2 min LUGI 1x2 min

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer