Inför BK Heid-LUGI

Kampen fortsätter. På söndag bär det av till Västra Frölunda (södra Göteborg) för LUGI:s lag i SHE. Två uppgifter har laget med sig, att ta två poäng samt att ”sätta sitt spel”. Säsongstarten har inte blivit vad vi i LUGI förväntat oss vilket också huvudtränaren Dragan Brljevic uttryckt. Försvarsspelet får godkänt men anfallsspelet har inte lossnat. Vi återkommer till det.

BK Heid är en gammal anrik klubb där det finns mycket historia i klubblokalen på både dam- och herrsidan. Förra säsongen tog Heid den sista slutspelsplatsen medan årets säsong har startat lite trögt precis som LUGI:s.  Det har blivit en vinst mot ingen mindre än Sävehof i andra omgången. Spelare att se upp för är bl a Towe Andersson (29 mål) på 9 meter samt kantspelaren Janita Svenheden (21 mål). I målet är det en rekommendation att läsa på hur målvakten Josefin Wickström har sina räddningar. För närvarande ligger hon på över 30 % om vi räknar bort 7-meterskast.

Bildtext: Julia Olsson blev hårt uppvaktad i matchen mot Boden

Som tidigare nämnts är LUGI:s försvarsspel godkänt. I anfallet är det som väntat Melissa Petrén som är i ledningen i den interna skytteligan med 33 mål. Positivt att nämna är att det lossnat för Elinore Johansson vilket lett till hela 29 mål. Från senaste matchen tycker jag att vi ska nämna Julia Olsson för att hon slet hårt i försvaret samt även har ett ökat självförtroende i sina avslut. Och glöm inte att Julia fortfarande är junior. Fortsätt så! Förutom ett bra försvarsspel så har Olivia Löfqvist även ökat på sin målproduktion från linjen de senaste matcherna vilket är ett gott tecken. Så visst finns det potential.

-        Jag tycker vi är på rätt väg när det gäller försvarsspelet och börjar se lite av det gamla kämpande försvarsspel där man hjälper varandra säger Dragan Brljevic på fredagseftermiddagen.

-        Vi jobbar mycket på träningarna att få flyt på anfallsspelet och vill få det att stämma och det är viktigt i matchen mot Heid.

-        I motståndarna kommer vi att ha ögonen på Annica Smidje som är duktig och styr mycket av Heids spel avslutar Dragan innan han gör en inbjudan till matchen på söndag.

Matchen spelas i Heidhallen i Västra Frölunda med start kl 15. Och om ni inte har vägarna förbi så går det att följa matchen på SHE Play för en kostnad på 89 kr eller via Handbollsförbundets Live Score.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer