Dragan om söndagens möte mot Boden.

 

 170516 H65 LU Semi 4 0004 Kopia

 

På söndag den 5/11 tar LUGI emot Boden kl 15:00 i ett dubbelmöte med Alingsås i Handbollsligan kl 18:00 senare. En riktigt härlig handbollssöndag!

 

 

Säsongsupptakten har onekligen varit pendlande för våra vinröda damer, men det är en bieffekt av att bygga nytt – och det tar tid. Nu behöver laget ert stöd för att bygga vidare på prestationen mot Önnered senast för att lyckas bärga två nya poäng hemma i arenan.

 

 

Det blev två poäng borta mot Önnered senast efter en god laginsats. Man visade att man var det starkare kollektivet och det bar slutligen frukt när man drog iväg och tog en komfortabel femmålsseger. Nu hoppas laget få ta det positiva med sig från matchen och bygga vidare på.

- Vi har tagit med oss glädjen och attityden på plan, något vi saknat lite tidigare men som vi jobbat mycket på de senaste veckorna. Det är inte så lätt att skruva om vissa personligheter utan man måste jobba på de bitarna med de här yngre tjejerna, säger LUGIs Dragan Brljevic.

På gott och ont har de flesta som följt LUGI de senaste åren vant sig vid ett topplag, men inledningen på den här säsongen har varit kämpig och det har hitintills bara blivit två segrar.

- Vi inom truppen har aldrig tvekat på oss själva och vi är inte oroliga över resultaten. Vi lägger ingen fokus på vad media eller andra säger om oss utan vi vet om att det tid att bygga nytt. Anna Lagerquist har betytt mycket för oss och nu är det tre spelare som skall växa in i den rollen, samma med Hanna Blomstrand där Elinore Johansson ska in och axla den roll och position hon inte spelat så mycket på de senaste säsongerna, säger Dragan och fortsätter.

- När man tappar två så pass tunga profiler i laget så tar det tid att komma in i de nya rollerna och det större ansvaret också. Men vi jobbar i lugn och ro och förhoppningsvis är vi som allra bäst när våren kommer och det är ju då som det gäller som mest också.

Det är seriens nordligaste lag som kommer på besök under söndagen och de har en lång resa i benen då det i runda slängar är 153 mil mellan städerna. Boden har inlett säsongen kämpigt och har på de inledande sex matcherna bara tagit två poäng, men noterats för fem förluster.

- De har väl sju olika nationaliteter i laget, en del av dem har vi sett förra året. Nu har jag sett dem en hel del på video och har koll på dem. På pappret, precis som vi, skulle jag säg att de är bättre än vad tabellen visar men det kommer ta tid för Per Johansson att få ihop truppen. Allt tar sin tid, det måste man respektera. De har haft dippar i perioder av sina matcher och om vi haft våra dippar så har de haft ännu större, berättar Dragan Brljevic och fortsätter sen.

- Det gäller att vi alla tar vårt ansvar, först och främst jag som tränare men sedan alla som är ute på plan och spelar. Sedan måste vi bygga vidare på det som vi jobbat på de senaste veckorna. Träningarna har sett bra ut och har gjort i flera veckor, men vi har lite bekymmer med skador och saknar bland annat Jenny Carlson som brutit ett finger och blir borta i några veckor. Olivia Löfquist har en sträckning i magen och det är osäkert om hon kommer till spel. Men det gäller att de som kommer in tar chansen och visar att de är lika bra, säger Dragan.

Som alltid kommer det en passning i djupled till alla vinröda supportrar i och kring Lund.

- Vi är ett ungt lag som behöver allt stöd vi kan få vid sidan om plan. Där är många unga från de egna leden så till all familj, alla vänner och alla skolkamrater till dem vill jag välkomna er alla till arenan för att stötta vårt lag – de behöver allt stöd de kan få från er, avslutar Dragan.

 

 

 

Skribent Jimmy Fors

Fler nyheter från Damer