Årets första tvåpoängare bärgad

Det var en tillknäppt tillställning denna eftermiddag när VästeråsIrsta kom på besök. Men LUGI kopplade greppet om matchen och kunde till slut inkassera årets första tvåpoängare.


Det tog nästan två minuter innan det första målet kom i matchen och då var det Beatrice Nilsson som tog sig genom det tuffa Västerås-försvaret och satte dit bollen i nät. Ett tufft försvarsspel präglade till stor del resten av halvleken, gästerna visade prov på både tufft och resolut försvarsspel vilket ledde till att LUGI stundtals hade svårt att sätta dit bollarna i nät.

VästeråsIrsta drog dock på sig två utvisningar efter drygt fem spelade minuter och i spel sex mot fyra kunde LUGI rycka ifrån en aning, och man hade en femmålsledning innan gästerna tog sig in i matchen igen och bjöd upp till dans. Det blev helt plötsligt jämnt i matchen och inte helt orättvist stod det i halvtidsvila 10-9 på resultattavlan, det hade alla förutsättningar till att bli en mycket spännande att bli en spännande andra halvlek och nog fick vi allt se det.


Gästerna gjorde det första målet i andra halvleken och det var utjämnat på tavlan. Att det var två bra målvakter och försvar på plan var tydligt redan i den första halvleken och det blev inte mindre tydligt i den andra halvleken. Det skulle vara en jämn tillställning hela matchen och det var en rätt tillknäppt första kvart på den andra halvleken, sen tog gästerna timeout.

Bildtext: Melissa Petrén var en av LUGI:s bästa spelare och blev vald till bästa spelare


Den avslutande kvarten var en stabil laginsats rakt igenom av de vinröda. Ida Nilsson gjorde en riktigt bra insats mellan stolparna och bidrog till att man vågade lite mer framåt i denna match. Många spelare fick speltid och det var också många som tog sig in i målprotokollet. Således känns därför säsongens första tvåpoängare lite bättre, och ger mersmak inför året.


Matchens spelare i vardera lag blev VästeråsIrstas målvakt Irma Schött som stod för en riktigt bra insats. För LUGI Melissa Petrén som stod för mycket bra framåt, däribland sex mål.

Bildtext: Stor glädje i omklädningsrummet efter första segern denna säsong


Målskyttar: Melissa Petrén 6, Beatrice Nilsson 4, Elinore Johansson 3, Julia Olsson 2, Jenny Carlsson 1, Ebba Engdahl 1, Hedda Wollmark 1, Sara Olofsson 1.

Skribent Jimmy Fors

 

Matchprotokoll

Matchbilder Kenneth Landgren

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer