Uddamålsförlust i premiären för LUGI Dam

Årets första skånederby i SHE gick av stapeln i Sporthallen i Höör, där hemmalaget, och tillika svenska mästarna, tog emot LUGI Dam. Ett derby som slutade med vinst för H65 med siffrorna 27-26.

Matchen startade i ett ursinnigt tempo från båda håll. Nästan varje anfall avslutades med att lagens respektive målvakter fick kapitulera och plocka bollen från nätmaskorna. En händelserik inledning på matchen i ett högt tempo, som var kul för publiken, men som säkert de bägge lagens coacher inte såg med samma ögon. Ovanligt målrikt för att vara en match mellan två lag med starka försvar. Men i sanningens namn så fick inte målvakterna den hjälpen de hade behövt för att hålla siffrorna nere. 13-15 visade ljustavlan i hallen efter första halvlek.

Bästa målskytt i hemmalaget under första halvan var Anna Olsson som stod för 4 mål. I LUGI var Melissa Petrén snäppet vassare med 5 strutar under första 30.

I inledningen av andra halvlek klev Marie Wall in i handlingen från sin vänsterkant. Hon gjorde de två första målen fram till 15-15. Ledning fram till 18-17 och 19-18 kom också från hennes bössa. Wall var i högsta grad en starkt bidragande orsak till att hemmalaget vände matchen till sin fördel. Hon blev också prisad som Höör-lagets bästa spelare denna afton. 

LUGI fick en aning svårare att få till sina avslut, men var ändå uppe och nosade på poäng i premiären. 25-25 med 7 minuter kvar innan H65 gjorde två raka mål fram till 27-25. Melissa Petrén stänkte in LUGI´s 26:e mål och när hemmalaget missade chansen att avgöra fick gästerna en chans till som dock Jannike Wiberg mellan stolparna räddade. Uddamålsvinst för hemmalaget  alltså, men ingen hade nog protesterat om vi fått hade fått ett oavgjort resultat i denna jämna kamp. Glädjande var också att vi åter fick se Sara Olofsson tillbaka på plan efter sin knäskada. 

I LUGI gick juryns pris välförtjänt till Melissa Petrén. 8 mål blev facit från henne ikväll. Ebba Engdahl noterades för 6 mål i en match som säkert väcker förhoppningar hos LUGI-fans om en säsong som kan bli riktigt kul. En pigg inledning från LUGI Dam som bådar gott framöver. 

Närmast väntar ett EHF-äventyr för LUGI. Till helgen beger laget sig till Azerbajdzjan för att spela två matcher mot NUR Mingechavir. Som bekant har lagen kommit överens om att spela båda matcherna i Baku. Torsdagen den 21/9 är det dags för hemmapremiär i SHE. Då blir det ett nytt skånederby när Kristianstad kommer till Arenan.

Matchfakta

Höörs HK H65 -LUGI HF 27-26 (13-15)

Målskyttar: H65: Marie Wall 6, Anna Olsson 6, Anna Bardis 5, Mikaela Mässing 4, Michaela Fransson 2, Evelina Källhage, Emma Rask, Tilda Winberg, Emma Lindqvist 

LUGI: Melissa Petrén 8, Ebba Engdahl 6, Elinore Johansson 4, Jenny Carlson 3, Beatrice Nilsson 2, Sara Olofsson 2, Olivia Löfqvist

Utvisningar: H65 2x2 min LUGI 4x2 min

Domare: Jonas Åström och Niclas Widell

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer