Premiärdags för LUGI Dam

Imorgon, onsdag, är det äntligen dags för premiären av SHE för LUGI Dam. Och som de flesta redan har koll på, så inleder LUGI mot förra säsongens svenska mästare, Höörs HK H65.

Vi är många som sett fram emot att få sätta oss i hallarna igen och skrika oss hesa när vi stöttar våra lag. Och nu är det, som sagt, dags. Första färden går till mellersta Skåne för att mäta sig med   H65. En svår uppgift direkt, mot ett lag som i helgen fick igång matchtempot mot kvalificerat motstånd när man försökte kvala in till Champions League. Nu lyckades man inte fullt ut med detta. Efter att man besegrat österrikiska Hypo Nlederosterreich på lördagen blev det tyvärr tvärstopp mot tyska storlaget Thüringer HC i direktkvalet. Hemmafavoriterna höll för trycket och vann till slut med 32-24. H65 gjorde ingalunda någon dålig insats, utan fick se sig besegrade av ett bättre lag. Nu får de svenska mästarna, precis som LUGI, rikta in sig på EHF-cupen istället.

LUGI Dam´s tränare, Dragan Brljevic, ser det inte som någon större nackdel att få möta H65 direkt.

-Nej, det tycker jag bara är kul. Vi har ingen press på oss. Dom är svenska mästare, dom har hemmaplan. Dom har dessutom fler matcher i benen än vad vi har. Vi har inte spelat någon match sedan vi mötte Sävehof förra söndagen. Så vi har allt att vinna på onsdag. H65 är klara favoriter. 

Vad vet ni då om årets upplaga av H65?

- Precis som vi, så har H65 tappat två viktiga spelare. Dels målvakten Jessica Ryde, och dessutom en så pass viktig kugge som Cassandra Tollbring. Nu får Jannike Wiberg dra ett stort lass i målet. Man har visserligen fått Anna Bardis från Eslöv, men en spelare som Cassandra Tollbring är inte bara bra själv, utan hon är även bra på att göra sina medspelare bra. Så det är ett avbräck för laget, tror Dragan.

LUGI Dam kommer närmast från en helg på Ven, där man bland annat har diskuterat ambitioner och målsättning kommande säsong. Att man hoppas på att kunna vara bland topp-4 när serien avslutas känns väl som ett realistiskt mål. Spelare som Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand ersätter man inte hur som helst, men samtidigt har alla spelare i truppen fått lite extra rutin, och mycket händer under en handbollssäsong. 

- Vi kan mycket väl vara ännu bättre än förra säsongen när det drar ihop sig framåt våren, avslutar LUGI-coachen.

Höörs HK H65 - LUGI HF spelas alltså imorgon, onsdag, i Sporthallen i Höör. Matchstart kl 19.00.

Nu kör vi!

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer