LUGI tog sin första poäng i SHE

I en något svängig match med en hel del tekniska fel så blev det till slut oavgjort 23-23 efter att LUGI ledde i paus med 12-10. Ledningen i matchen växlade mellan LUGI och Skövde även om LUGI hade det största greppet i matchen när man ledde med 4 mål i andra halvlek. Stundtals spelade man mycket bra men stundtals försvann detta spel helt.

LUGI började väldigt trögt och osäkert i sitt spel både framåt och bakåt medan Tilde Olsson från Skövde kunde ostört bomba in Skövdes tre första mål. Hanna Edvardsson i Skövdemålet motade väldigt många av LUGI:s avslut medan Ida Nilsson i LUGI-målet hade stora problem.

LUGI bytte målvakt och Melissa Petrén fick in sina bollar. I målet hade Esmeralda Fetahovic bytts in. Hon fick en väldigt bra start där så gott som inga bollar släpptes förbi mållinjen. Det bättre försvars- och målvaktsspelet ledde till att LUGI gick från 4-6 till 10-6 d v s 6 raka mål. Och plötsligt kändes det lugnare och tryggare. Både Jenny Carlson och senare även Hannah Flodman kom in och bidrog med skott som resulterade i mål. Men Skövde kom tillbaka i slutet av första halvlek och närmade sig i till 12-10 i LUGI:s favör. Skövde hade 4 st 7-meterskast och LUGI 1 i första halvlek.

Andra halvlek började bra för LUGI:s del där man hade en fyramålsledning vid16-12. Men Skövde tog timeout och kom tillbaka. Och gick förbi till 18-19 och 19-20. LUGI hade en period med ganska många tekniska fel som gjorde att man aldrig kom till avslut i sina anfall. Och i Skövde uppstod ett radarpar mellan Fatos Kücükyldiz och Elisabeth Collado. De stod för 9 av Skövdes mål. I LUGI kom Ebba Engdahl starkt i andra halvlek och totalt blev det 5 spelmål för henne liksom Melissa Petrén. Totalt hade LUGI 8 målskyttar. På linjen spelade Hedda Wollmark största delen av matchen och Esmeralda Fetahovic stod i målet större delen av matchen.

Bildtext: Ebba Engdahl missade några avslut i början men kom tillbaka starkt. Här i matchen mot Kristianstad.

Ebba Engdahl blev matchens spelare i LUGI medan Tilda Olsson fick med sina 4 mål utmärkelsen i Skövde. Sara Olofsson var ”förföljd” av domarna och fick tre utvisningar (rött kort). Totalt drabbades LUGI av 5 utvisningar och 5 straffar medan samma siffror för Skövde var 3 utvisningar och 1 straff. Hannah Flodman spelade begränsat på grund av att hon varit sjuk i veckan.

-        Det var både upp och ner inleder Dragan Brljevic samtalet efter matchen. Så länge vi håller oss till det vi kommit överens om är det bra. Men när man börjar hitta på sina egna vägar och försök till avslut så falerar spelet. Vi måste spela som ett lag. Vi har många duktiga individer men får ej ihop det som ett lag. Men vi har tappat två spelare som gör succe på andra sidan sundet och det går bara inte att gå in och ersätta dem. Men vi är bara i början av säsongen så det kan bara bli bättre säger en lite besviken Dragan.

Målskyttar LUGI:

Ebba Engdahl 5, Melissa Petrén 5, Elinore Johansson 3, Jenny Carlsson 3, Hedda Wollmark 2, Julia Olsson 2, Hannah Flodman 2, Beatrice Nilsson 1

Matchprotokoll

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer