Inför Hemmapremiären i SHE - ett Skånederby!

 Olivia

Olivia Löfqvist tar ifrån tårna i kvällens match mot Kristianstad HK.

 

Efter tre matcher inom loppet av en vecka vankas det nu äntligen hemmapremiär för vårt vinröda damlag. Det är ett revanschsuget lag, efter en uddamålsförlust i premiären samt uttåg ur EHF-cupen, som nu ställs mot Kristianstad HK hemma i Sparbanken Skåne Arena.

 

Nej, premiären slutade inte som vi önskade. Men en uddamålsförlust mot de svenska mästarna får ändå ses som en okej start på säsongen. Direkt efter matchen i Höör åkte tjejerna till Kastrup för flyg till Azerbajdzjan för match i EHF-cupen mot Nur Mingachevir.

- Premiären visade att vi har potential att slå topplagen, vi förlorade med en boll och kände ändå att vi inte var nöjda med matchen för där fanns mer att ge. Matchen visade att vi klarar av att stå upp bra mot bra motstånd, säger Olivia Löfqvist och fortsätter sen om EHF-cupen.

- Det är klart att man är lite sliten nu, tre matcher på fem dagar och tolv timmars resa fram och tillbaka, det är klart det tar på kroppen. Men nu har vi lite förberedelser inför Kristianstad och det är vad som är i allas huvuden och allas fokus just nu. Förhoppningsvis spelar de tidigare matcherna inte så stor roll för oss på torsdag, det tror jag inte de lär göra.

Den här gången är det Kristianstad HK som står som motståndare, samma lag som vårt vinröda damlag slog ut ur kvartsfinalen i våras. Med lite justeringar i respektive lag är det nya förutsättningar som råder, men vi hoppas så klart på de två första poängen för säsongen.

- Det är väl nästan samma lag som vi mötte förra året, de har en av de bästa målvakterna i ligan och har duktiga utländska spelare på ytterniorna och nu har de fått in en ny högerkant också. Kristianstad har spetskompetens på många positioner men vi klarade av det förra året i kvartsfinalerna så jag hoppas vi klarar av det nu också, säger Olivia Löfqvist och fortsätter.   

- Det är väl klart att det är skönt att ha kvartsfinalerna i våras med sig, att veta om att vi kan slå dem och har slagit dem men när vi väl står där ute på planen och det väl drar igång så är det ingenting vi tänker på, just där och då är det bara den här matchen som gäller för oss.

Som alltid kommer där en passning i djupled till alla vinröda supportrar inför matchen  

 

- Det är hemmapremiär och dessutom ett derby mot ett tippat topplag. Det kommer vara mycket fight, vi kommer aldrig att ge upp oavsett vad det står på tavlan eller hur det går ute på plan. Nu behöver vi all hjälp vi kan få av er på läktaren för att vinna matchen, avslutar Olivia Löfqvist.

 

 

Skribent Jimmy Fors

 

Fler nyheter från Damer