Inför helgens Lördagsgodis mot VästeråsIrsta

Julia Olsson

Julia Olsson forcerar mot VästeråsIrstas försvar. På lördag igen!

 

 

Poängkolumnen ändrades senast och nu vill de vinröda ta årets första tvåpoängare när VästeråsIrsta kommer på besök. – Vi kommer behöva ha ett tålamod i vårt anfallsspel och inte gå på för hastiga avslut, säger Hannah Flodman som kom till LUGI från VästeråsIrsta.

 

 

Den första poängen i årets upplaga av SHE bärgades senast mot Skövde, en poäng som så klart var viktigt för självförtroendet – men det var också en insats som visade prov på att det finns mer att hämta. Man bygger nytt igen och det tar tid innan alla pusselbitar är på plats.

- Vi har tagit med oss att vi krigade i matchen, vi ledde med några bollar men tappade det mot slutet men lyckades ändå hålla kvar och fick med oss en poäng, säger Hannah Flodman.

- Visst är det tråkigt att vi inte har vunnit en match än men vi försöker bara se framåt och försöker ta varje match som den kommer och försöka vinna den, fortsätter Hannah Flodman.

Hannah kom till LUGI under sommaren och har tagits emot bra av sina nya lagkamrater.

- Jag tycker jag kommit in väldigt bra i laget och trivs både med alla spelare och tränare. Tjejerna tog emot mig jättebra när jag kom och jag tycker de är alla jättesnälla och schyssta.

Nu väntar ett möte med VästeråsIrsta, Hannah Flodmans tidigare klubbadress, det blir lite speciellt då LUGI jagar sin första tvåpoängare i år och Hannah ställs mot gamla lagkamrater.

- De har mycket kontringsspel i och med de har två bra kanter. De har fått in några nya spelare på niometer. De har tryckt rätt mycket i de matcherna jag har sett med dem. Om man gör ett misstag så leder det till att de straffar en direkt med en kontring, säger Hannah.

- Vi kommer behöva ha ett tålamod i vårt anfallsspel och inte gå på för hastiga avslut. Vi ska ha ett lugn i vårt spel och välja att gå för rätt avslut så vi inte får de där lätta kontringarna mot oss. Sedan kommer vi behöva spela tufft bakåt, berättar Hannah inför lördagens match.

Det väntar dubbelmöte i arenan under lördagen och spelarna behöver ert stöd på plats.

- Vi behöver ert stöd, så kom och heja fram oss till säsongens första vinst, avslutar Hannah.

 

 

 

 

 

Skribent Jimmy Fors 

 

Fler nyheter från Damer