Dags för LUGI att ta sig an Skövde HF

Efter landslagsuppehållet är det åter dags för LUGI att beträda handbollsscenen igen. Närmast väntar ett bortamöte imorgon, lördag, mot Skövde HF för de vinröda LUGI-damerna.

Som alla vet så har LUGI inlett serien med två knappa förluster mot skåne-kollegerna H65 och Kristianstad. Nu är det alltså dags för nya tag för ett revanschsuget LUGI. 

Trots att spelet i viss mån har funkat något så när, så har inte marginalerna varit på LUGI´s sida. I senaste matchen mot Kristianstad hade man ett ordentligt grepp om matchen, men tappade allt de sista 10 minuterna, och föll med uddamålet hemma i Arenan. Förhoppningsvis gjorde ett uppehåll redan nu gott för LUGI efter den något bittra inledningen av årets SHE. 

Skövde HF nästa, alltså. Ett Skövde, som har inlett säsongen med en vinst och en förlust. Vinsten kom på bortaplan mot Eslöv i andra omgången, där man vann med 24-23. Innan dess föll Skövde i sin hemmapremiär mot Västerås med 24-30 i en match som Skövdes tränare, Magnus Frisk, inte var helt nöjd med. Han saknade aggressivitet både framåt och bakåt av sitt lag. Men mot Eslöv hade Skövde bättre lycka. Uddamålsvinst efter ett straffmål i slutsekunderna avgjorde till Skövdes fördel. Det var den alltid lika farliga och spelskickliga Fatos Kücükylidiz som fick avgöra. Absolut en spelare för LUGI att se upp med. Andra spelare i Skövde att hålla ett extra öga på är bland andra Rebecka Otter och målvakten Hanna Edvardsson.

Förra säsongens matcher mot Skövde slutade med en klar hemmaseger för LUGI och ett oavgjort resultat på bortaplan. Skövde placerade sig på sjätteplats i fjorårets serie och föll sedan i kvartsfinalen mot de blivande svenska mästarna H65.

Inför matchen mot Skövde är LUGI-truppen nästintill komplett, dock med ett litet frågetecken för Hannah Flodman, som varit sjuk i veckan.

Matchen spelas alltså imorgon, lördag, kl 15.00. Finns man inte på plats i Skövde, så går det att följa matchen på sheplay.se från kl 14.55 till en kostnad av 89 kr.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer