Säsongen slut för LUGI Dam

Det blir Höörs HK H65 som får den stora glädjen att spela SM-final i Malmö Arena den 27/5. LUGI Dam lyckades inte få till en femte och avgörande match i semifinalserien. H65 vann kvällens match med 27-19, och är alltså klara för sin första final, medan LUGI har spelat färdigt för säsongen. 

Inledningen av matchen blev precis så jämn och hård som förväntat. Lite tuffare, lite hårdare än en vanlig match. Det märktes att mycket stod på spel. Helt jämnt även i målprotokollet fram tills 5 minuter återstod av första halvlek. Då kom ett litet, men betydelsefullt, ryck av H65. Från 11-10, via 4 raka mål, fram till 15-10, och till slut pausledning med 15-11, fick hemmalaget den lilla extra kicken som kom att visa sig oerhört viktig. Ett ryck, som gästande LUGI aldrig kunde jaga ikapp.

H65 inledde målskyttet i andra halvan, med 2 raka mål, fram till 17-11. Och visserligen kröp LUGI en aning närmare efterhand, men någon riktig kontakt fick man inte. Gång på gång fastnade man i hemmaförsvaret, eller så kom domarnas passivitetsvarningar, när man inte hittade någon lösning att ta sig förbi H65´s stabila försvarsmur. Även de gånger man tog sig fram, så landade bollarna utanför målramen, eller i målvakten Jessica Rydes famn. Hemmalaget, däremot, fick hål på LUGI´s målvakter, och inte heller denna dag lyckades man riktigt få stopp på Cassandra Tollbring, som åter igen stod bakom mycket av H65´s spel. H65 var snäppet bättre på alla platser denna afton, och vinner rättvist med 27-19 inför en fullsatt sporthall i Höör. 

Jessica Ryde (bäst i hemmalaget) har nämnts, tillsammans med Tollbring. Men även spelare som Anna Olsson och Sofia Hvenfelth bör nämnas i ett hemmalag som verkligen visade vinnarinstinkt idag. Grattis till finalplatsen, H65!

I LUGI gick juryns pris till Melissa Petrén, som bland annat stod för 9 mål idag.

Bildtext:Melissa Petrén blev matchens lirare för LUGI i säsongens sista match

Ikväll tog, som sagt, säsongen 2016/2017 slut för LUGI Dam. Efter en finfin andraplats i serien, och en övertygande kvartsfinalvinst mot Kristianstad, tog det alltså tvärstopp mot Höörs HK H65. Vi var väl många som hade hoppats på en avslutning på säsongen i Malmö Arena, men tyvärr så blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Vi hade väl hoppats att Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand skulle få avsluta på bästa sätt, innan de förflyttar sig till andra sidan Sundet för spel i danska ligan. Så blev det inte denna gången, men det kommer fler chanser, och vi hoppas att vi får se tjejerna i den vinröda dressen när proffslivet en dag är till ända. Stort lycka till i Danmark, Anna och Hanna!

Tack för denna säsong, Dragan, Abbe och alla tjejer i den vinröda tröjan! Vi ser redan fram emot nästa säsong!

Matchfakta

Höörs HK H65-LUGI HF 27-19 (15-11)

Målskyttar:

H65: Cassandra Tollbring 8, Anna Olsson 4, Sofia Hvenfelth 4, Jonna Linnell 3, Tilda Winberg 2, Emma Lindqvist 2, Marie Wall 2, Michaela Fransson, Jasmina Djapanovic

LUGI: Melissa Petrén 9, Ebba Engdahl 3, Elinore Johansson 3, Hanna Blomstrand 2, Olivia Löfqvist, Anna Lagerquist

Utvisningar: H65 1x2 min LUGI 3x2 min

Domare: Rickard Canbro och Markus Winberg

Publik: 700

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder av Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer