LUGI Dam klara för semifinal efter 3-0 mot KHK

LUGI Dam är som första lag klara för semifinal i årets slutspel. Detta efter att man i kvällens match besegrat Kristianstad med siffrorna 26-23 hemma i Sparbanken Skåne Arena. Därmed har LUGI ointagliga 3-0 i kvartsfinalserien, och är alltså klara för semifinalspel.

Det som såg ut att bli en enkel och bekväm resa i match 3 för LUGI, visade sig bli en match där gästerna inte gav upp förrän matchuret stod på 60 minuter. Men vi trodde nog lite till mans att matchen var körd ett par gånger innan dess. Ledning för vinrött med 5-1 efter 7 minuter, blev hastigt 5-5. Då såg sig Dragan Brljevic tvingad att ta lagets första timeout, och efter det gjorde LUGI åter igen 4 raka mål fram till 9-5. Men något större ryck blev det inte tal om, utan Kristianstad hängde med i målprotokollet, och i paus var ställningen 12-9 i hemmafavör. 

Även i början av andra halvan tog hemmalaget ett litet grepp om händelserna. Efter 15 minuter  hade ledningen utökats till ”komfortabla” 20-14. Visserligen kröp bortalaget åter igen lite närmare, men någon riktig fara på taket blev det aldrig. Känslan var att LUGI hade koll på händelserna på plan, och segersiffrorna stannade alltså vid 26-23 inför ögonen på 812 åskådare.

LUGI vann alltså matchserien med 3-0, men all cred till Kristianstad HK, som bjöd upp till 3 tuffa matcher. Med en 9-metersuppställning som håller hög klass, och ett lag som i sina bästa stunder spelar en riktigt sevärd handboll, kan KHK mycket väl komma ännu längre nästa säsong. Med lirare som Asli Iskit och Martina Chrova kan man ställa till mycket besvär för många topplag säsongen 17/18. Iskit, 10 mål ikväll, fick helt välförtjänt priset som gästernas bästa spelare idag.

I LUGI gick priset till Ebba Engdahl. Bland mycket annat stod Ebba för 5 mål idag. En gedigen insats av laget, där man var numret större än sina motståndare i alla 3 matcherna.

Nu väntar alltså en semifinalserie i bäst av fem matcher. Vem som blir LUGI´s motståndare återstår att se. Som det ser ut i de andra matcherna just nu, så lutar det åt att det blir antingen Skuru eller H65. De övriga kvartsfinalerna spelar sina tredje matcher imorgon, onsdag. Sävehof, Skuru och H65 leder sina kvartsfinaler med 2-0. 

Matchfakta

LUGI HF-Kristianstad HK 26-23 (12-9)

Målskyttar:

LUGI: Hanna Blomstrand 5, Ebba Engdahl 5, Elinore Johansson 5, Melissa Petrén 4, Beatrice Nilsson 3, Jenny Carlson 3, Hanna Ringdahl

Kristianstad: Asli Iskit 10, Martina Chrova 4, Mikaela Johansson 3, Caroline Månsson 3, Linnea Jönsson 2, Sarah Carlström 

Utvisningar: LUGI 2x2 min KHK 2x2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 812

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer