Kniven mot strupen

Om man är pressad brukar man använda begreppet i rubriken. Och alla är nog överens om att LUGI:s damlag befinner sig i den situationen inför semifinal 4 mot Höörs HK H65 (H65 härefter) på tisdag. H65 leder med 2-1 efter tre spelade semifinaler. Matchen spelas i H65:s hemmaarena i Höör. Men om man tittar på de fyra senaste säsongerna har inte hemma- eller bortaplan någon större betydelse. Lagen har varvat segrar och förluster i båda Arenorna.

Bildtext: Ebba Engdahl vill ha mycket Lundafolk till Höör

 

Ebba Engdahl är en av LUGI:s viktiga spelare som har höjt nivå väsentligt i slutet av säsongen. På frågan hur LUGI ska komma hem med två poäng säger Ebba så här:

-        Vi har studerat de senaste matcherna och försökt analysera vad vi kan göra bättre. Och det gäller både försvar och anfall. Vi har genomfört två träningar sedan senaste matchen, nu är det mer andra saker vi fokuserar på. Jag känner att vi är förberedda för den här uppgiften och vi ska göra allt för att vi ska spela semifinal 5. Vi hoppas alla att det blir mycket folk och att många från Lund hänger med till Höör för att heja på oss.

 

 Att lagen kan varandra från alla håll vet vi sedan tidigare. Men vad kan då avgöra en sådan match om man känner varandra så väl.

Bildtext: Dragan ser lugn ut på sista träningen inför semi 4

 

 -        Först kan jag säga att det känns lugnt och bra inför morgondagen (tisdagen). Vi har nog ett av Sveriges mest talangfulla lag. Men vi kan inte vinna en match bara på talangen. Det vi måste ta fram är viljan och attityden som H65 gjort. De spelar ett väldigt tufft försvarsspel och då måste vi också göra det för att ta ett exempel. Och vi har pratat mycket om attityd och vilja. Och får vi det med på planen kan vi vinna också säger Dragan Brljevic.

 

 

 

Alla hoppas naturligtvis att LUGI även ska få hjälp av en ”åttonde” spelare d v s att Bibliotekspubliken från Lund tar stämbanden med till Höör. Och nu ska bollj…n in!

Vi ses i Höör!

Skribent Lars-Erik Nilsson

 

 

Fler nyheter från Damer