Inför Semifinalmatch 3 mot H65

 Olivia Löfqvist

 Olivia & Co tänker sätta stopp för H65 hemma i Arenan, och Lundapubliken hejar på och stöttar på plats. Iklädda vinrött är vi på plats i Sparbanken Skåne Arena kl 19:00.

 

Det var nog ingen i publiken som kunde tro att vändningen som kom uppe i Höör skulle kunna komma, men den kom ändå. Nu med knuten näve en vecka senare är det dags för revansch, inte bara mot H65 utan även mot oss själva - LUGI är redo för semifinal 3.

 

Nej, det blev en tung kväll och hemresa från Höör för en vecka sedan. Men efter regn kommer solsken, en gammal klyscha som ändå på något sätt klingar rätt i allas öron. Nu hoppas vi på en solskenshistoria där LUGI-tjejerna får revanschera sig inför hemmapubliken.

- Vi gjorde en jättebra match fram tills fallet, vi stod jättebra bakåt och släppte in få mål bakåt och gjorde många framåt. Men sedan hände något, de började komma igen och vi tappade och de fick hål på oss bakåt. Det var några onödiga mål också, på frikast och så. Det gick i stå, vi gjorde inte mål och de gjorde mål på typ allt, säger Olivia Löfqvist och fortsätter.

- Det är så klart kul att möta Höör i semifinal, vi har fört matcherna fram tills tappet senast. Det är ett speciellt möte, vi är många som känner varandra utanför plan och som kanske umgås vid sidan om också. Men det stör inte under matchens gång, då är det ett hett derby.

Det har varit olika ansikten på de två matcherna hitintills, LUGI har haft tre halvlekar och H65 stod för en imponerande insats i den andra halvleken senast. Tränarna kan varandra in- och utantill och detsamma gäller spelarna också, kan man överraska en semifinalmotståndare i match 3? H65 har en del styrkor som LUGI-spelarna måste se upp med och få stopp på ikväll.

- De har riktigt bra målvakter, jag tycker att Jannike och Jessica kompletterar varandra bra. Om de är bra så är de riktigt bra och kan hjälpa till att stänga bakåt. Sedan måste vi ha fullt fokus i försvaret hela matchen. Vi ska inte slappna av någonting för då kommer de enkla målen, då kommer Tollbring och utnyttjar det. Vi måste också vara skärpta framåt så att vi inte får några tappade bollar som de kan ställa om på, säger Olivia Löfqvist inför matchen.

Det har varit fin inramning i bägge matcherna så här långt i matchserien och vi hoppas att det får en fortsättning ikväll. Hemmastödet kan vara skillnaden mellan en vinst och förlust i jämna matcher. Slut och upp stötta de vinröda mot en ny seger i denna spännande semifinal.

- Det går inte att se bättre handboll än oss. Vi kämpar alltid, ger alltid allt och bjuder vår publik på en underhållande handboll. Vi har chansen att vinna matchen imorgon men vi behöver ert stöd. Det betyder mycket för oss som spelar att ha folk där som hejar på oss.

 

Fler nyheter från Damer