Inför semi 2 H65 - LUGI

Som bekant tog ju LUGI Dam ledningen i semifinalserien i lördags, när man tämligen komfortabelt besegrade Skåne-kollegan H65 med klara 25-18 hemma i Arenan i Lund. Ikväll, onsdag, spelas match nr 2 i Höör. Läge för vinrött att koppla ett ordentligt grepp om semin, eller får vi se ett revanschsuget H65 utjämna till 1-1? 

Att LUGI skulle få en så pass "enkel" resa i den första matchen var vi väl inte så många som trodde. Det mesta flöt på för tjejerna, med ett vasst målvaktsspel och ett försvarsspel där H65 fastnade allt som oftast, som det mest utmärkande. Något som LUGI´s Elinore Johansson håller med om.

-Ja, det funkade verkligen riktigt bra för oss. Vår taktik fungerade som vi ville. Tyckte att vi fick upp försvarsspelet ett snäpp till jämfört med tidigare. Det kändes väldigt tryggt, säger Elinore.

En liten överraskning blev det när H65 gjorde en ändring i sitt försvarsspel, då man nästa gick ut och spelade 3-3 i sitt försvar.

-Det tar såklart någon minut innan man vänjer sig vid den omställningen, men sen tyckte jag att vi löste det på ett bra sätt, fortsätter Elinore, som tycker att hon själv hade bra koll även på sin kant i LUGI-försvaret. H65´s Marie Wall fick inte så mycket utrymme att glänsa i match 1. 

Bildtext: Elinore Johansson hoppas på bra stöd från Lundapubliken, här i matchen mot Kristianstad

Läget i laget är bra inför matchen. Alla är friska och hela, och har varit med på träningarna och kört för fullt. Så inför match 2 är laget fullt av tillförsikt, men har en liten detalj att slipa på.

-Ja, vi ska försöka att minska våra tekniska fel i nästa match. Det blev lite för många sist, så det är något som vi kan förbättra oss på, enligt Elinore.

Att vi kommer få se ett motståndarlag som är sugna på revansch i sin hemmaborg är nog ganska säkert. Och trots att lagen känner varandra väl, så kan hemmaplan spela en stor roll.

-Både hemmaplan, och att H65 säkert inte är så nöjda med hur dom genomförde matchen i lördags, kommer nog att göra att vi får vara beredda, och göra minst lika bra ifrån oss i nästa match för att kunna vinna, tror Elinore.

Med tanke på att LUGI Dam bara har förlorat 2 matcher på hela säsongen, plus att man är obesegrade i sin hemmahall, känns ju utgångsläget onekligen bra. H65 måste alltså besegra de vinröda i 3 matcher (på 4 försök) för att kunna nå en SM-final. Men Elinore Johansson vågar ändå inte utnämna LUGI som allt för stora favoriter än.

-Nej, mycket kan hända ännu. Lagen känner varandra utan och innan både på och utanför handbollsplanen, så vi tar en match i taget, och hoppas att drömmen om en SM-final för LUGI slår in. Och vi hoppas att Lunda-publiken ger oss sitt stöd nu när killarna tyvärr åkte ut. Höör ligger inte så långt ifrån Lund, så jag hoppas att det dyker upp många LUGI-fans på läktaren och stöttar oss, avslutar Elinore.

Matchen mot H65 spelas alltså i Höör ikväll kl 19.00. Den går även att se på sheplay.se till en kostnad av 89 kr.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer