Första semifinalmatchen för Damlaget i hett Skånederby mot H65

Dam segerring

Vi hejar fram Damlaget till ny segerdans i lördagens inledande semifinalmatch i bäst av fem mot H65 i Sparbanken Skåne Arena kl 15:00

 

När ett kapitel avslutas inleds ett nytt när man vänder blad. Kvartsfinalserien slutade med en vinröd seger, nu kliver man in i en semifinalserie där man har ett nytt derby framför sig.

 

 

- Det är Skånederby med två tuffa lag som kommer göra allt för att ta sig till final, det vill man helt enkelt inte missa, säger LUGIs lagkapten Anna Lagerquist inför semifinalstarten.

Det blev en komfortabel kvartsfinalserie för våra vinröda tjejer, matchserien slutade 3-0 till LUGI och det är med gott självförtroende de nu kliver in i nästa fas av slutspelet – semifinal.

- Från kvartsfinalerna har vi fått med oss vårt försvarsspel som vi höjde en nivå, samt tryggheten att även om matcherna är jämna och det kanske kommer en period där det inte flyter på så lyckas vi höja oss och hitta tillbaka till vårt spel, säger lagkapten Anna Lagerquist.

I och med de tre raka vinsterna har laget fått extra vila, något som kan betyda mycket nu.

- Vi har kunnat börja förbereda oss mot H65 i ett tidigare skede och även fått fila på vårt eget spel, samt så har vi kunnat ta hand om lite småskavanker, fortsätter Anna Lagerquist.

LUGI ställs nu mot HK65 Höör i semifinalserien, det är två lag som känner till varandra väldigt väl. Det blir också ett nytt Skånederby, något som verkar passa våra vinröda tjejerna rätt bra.

- H65 är ett lag som spelar väldigt fysiskt, framförallt i försvaret. Dessutom har de ett bra målvaktspar. Sedan framåt har de en bra niometersuppställning som är målfarlig med Tollbring i spetsen, säger Anna Lagerquist och fortsätter sedan om semifinalmotståndarna.

- Det har varit två jämna och tuffa matcher mot dem i seriespelet som vi till slut gått vinnande ur. Både vi och dem har ett bra försvar så matcherna under året har varit målsnåla.

I en semifinal kan stödet av hemmapubliken vara skillnaden mellan en vinst och förlust.

- Det är Skånederby med två tuffa lag som kommer göra allt för att ta sig till final, det vill man helt enkelt inte missa. I sådana här jämna matcher spelar publiken en extra viktig roll så jag hoppas vi får en fantastisk uppbackning i arenan nu på lördag, avslutar Anna Lagerquist.

 

 

 

 

Skribent Jimmy Fors

Fler nyheter från Damer