En futtig vinst från serieseger

Det är kanske inte helt rätt och inte lätt att sammanfatta en säsong så tätt efter en final där vi gärna sett LUGI. Men vi gör ett försök.

LUGI:s damlag motsvarade gott och väl förväntningarna i seriespelet. En försmädlig miss i Västerås i näst sista omgången ledde till att de missade seriesegern som i sedvanlig ordning istället gick till IK Sävehof. Detta var en av två förluster i seriespelet. Den andra var faktiskt mot Sävehof på bortaplan.

Detta var året när både Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist blev ”erkända” som spelare och representerade Sverige i EM. Tidigare på säsongen var Hanna med i Brasilien och spelade OS med Sverige. Anna fick en viktig roll som ettrig försvarsspelare i landslaget, samma som i LUGI. Det är bara att gratulera dessa tjejer till framgångarna individuellt och önska dem lycka till i nästa steg i deras handbollskarriärer i Danmark. Och en gång LUGI, alltid LUGI, ni är alltså välkomna tillbaka till Lund och LUGI.

Under säsongen har 21 olika spelare representerat LUGI:s damlag. 5 av spelarna har spelat samtliga 29 matcher (inkl. slutspel). 9 av spelarna har varit med i minst 20 matcher.

HÄR kan du se hur många matcher resp. spelare deltagit i

Målskyttet har spridits ganska brett. 7 av spelarna har gjort över 70 mål under denna säsong inkl slutspel. Bästa målskytt är Melissa Petrén med totalt 140 mål tätt följd av Hanna Blomstrand med 136 mål. I seriespelet kom Melissa och Hanna på 10:e och 11:e plats med 111 resp 110 mål. Notera även att målvakten Ida Nilsson har gjort 8 (!!!) mål denna säsong.

Bildtext: Många av de duktiga spelare i LUGI:s damlag denna säsong

Det ska även nämnas att Melissa blivit utsedd till Årets Komet i SHE! Värt också att notera är att LUGI representerades i SHE-s All Star Team av 4 personer, Anna Lagerquist, Hanna Blomstrand, Melissa Petrén och sist men inte minst Dragan Brljevic. Anna fick tre utmärkelser, bästa M6, bästa försvarsspelare och MVP. Grattis alla!

SKYTTELIGAN

I MEP-ligan (Most Effectiv Player) så kom Hanna på andraplats i SHE medan Melissa blev fyra. I målvaktsligan finner vi Ida Nilsson på en fjärdeplats med 39 i räddningsprocent.

Nu var det dags för slutspel!

Efter en helt fullgod insats i serien så var naturligtvis förväntningarna stora inför slutspelet. Och det började också som alla LUGI-vänner hade hoppats. Tre raka och trygga segrar mot Kristianstad gjorde inte att förväntningarna minskade, tvärtom. Efter att Sävehof valt Skuru blev LUGI:s motståndare i semifinalen Höörs HK H65. I serien hade LUGI två vinster mot H65 så det kändes helt OK. Ett derby stod för dörren. Och det började bra, första matchen slutade med 7-målsseger och efter 40 minuter i den andra semifinalen ledde LUGI med 10 bollar. Kunde bara sluta på ett sätt!? Trodde vi från LUGI i alla fall. Men det var precis som H65 slutade med sitt taktiska spel och bara satte allt på ett kort och kämpade tufft från och med minut 41 i denna match. Och det ledde till H65-seger med två mål. Och detta psykologiska övertag satt kvar i de två kommande matcherna där få spelare kom upp till deras normala nivå. Och det blev två segrar till H65 som därmed var i final. Och nu kan vi även se att de vann finalen.  Bara att gratulera! Men vi ska ha ambitionen att nå finalen kommande säsong.

Detta är min amatörmässiga analys av slutspelet.

HÄR kan de du en sammanställning av hela säsongen för damlaget.

PUBLIKSIFFROR

Om vi ska avsluta med något positivt så är det publiksiffrorna för damlaget som ökat med ca 70 personer per match jämfört med förra säsongen. Och vi hoppas naturligtvis att taket för publiksiffrorna är betydligt högre! Vi ses i september!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer