Dags för kvartsfinal 2 för LUGI Dam

Matcherna duggar tätt nu när slutspelet har dragit igång. Redan imorgon är det dags för LUGI Dam  att återigen ta sig an Kristianstad HK i kvartsfinalserien. Denna gång flyttas skådeplatsen till nordöstra Skåne, alltså till Kristianstads hemmaarena. LUGI leder, som bekant, med 1-0 efter segern hemma i Lund i lördags.

27-20 kan tyckas som klara siffror, men sanningen är att Kristianstad hängde med ända tills det återstod en kvart av matchen. Detta är inget som förvånar LUGI's lagkapten Anna Lagerquist. 

-Nej, vi vet att Kristianstad är ett riktigt bra lag. Dom har en stark niometersuppställning och en målvakt som håller hög klass, så vi visste att det skulle bli tufft. Dom är jobbiga att möta när dom spelar sin bästa handboll.

Det var alltså först på slutet som LUGI visade att man är lite starkare och kanske har en lite bredare trupp än sina motståndare. Detta kan vara nog så viktigt även i matcherna framöver. Men tufft lär det bli även i nästa match.

-  Ja, nu har Kristianstad fördelen av hemmaplan, och förmodligen ett starkt publikstöd i ryggen. Så det vill till att vi höjer oss ytterligare en nivå, fortsätter Anna.

Om det finns något att förbättra från förra matchen, så pekar Anna på små detaljer i försvaret som kan bli bättre, plus en aning bättre skärpa i avsluten. 

- Deras målvakt är, som sagt, duktig, och vi brände en del frilägen sist. Så där finns det lite att slipa på. Men inga större grejer, enligt kapten Lagerquist.  

Andra matchen i en matchserie i bäst av fem är det alltså som gäller. Det är ju detta vi alla gått och väntat på under den vanliga, men dock allt intressanta, ”serielunken”. Men slutspel är alltid slutspel, och så resonerar även spelarna. 

- Det är ju detta man har gått och längtat efter, man tänder till lite extra. Varje match är ju otroligt viktig, så det är klart att alla är ännu mer taggade än vanligt, säger Anna.

Nu har det ju råkat bli så att herrarnas första kvartsfinal hemma mot Ystads IF går av stapeln exakt samtidigt som LUGI Dam beträder planen i Kristianstad Idrottshall. Detta är ju naturligtvis beklagligt, tycker många.  

- Ja, det är ju synd. Men jag hoppas, trots att matcherna går samtidigt, att vi får med oss en LUGI-klack upp till Kristianstad, som kan heja fram oss. Förhoppningsvis får vi se några vinröda på läktaren, så ska vi bjuda på rolig handboll, avslutar Anna.

Matchen spelas alltså imorgon, onsdag, kl 19.00 i Kristianstad Idrottshall. För er som inte finns på plats, klädda i vinrött, så sänds matchen på sheplay.se till en kostnad av 89 kr.

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer