Inför Skövde - LUGI

Efter att LUGI Dam i fredags besegrat Boden i den trettonde omgången av SHE sa coach Dragan Brljevic att det vill till ett bättre spel för att besegra nästa motståndare i serien. Han syftade då på Skövde HF. För det är just till Skövde som det bär av till imorgon, onsdag.

Elva segrar, en oavgjord och en förlust innebär en andraplats, hack i häl på Sävehof, för LUGI´s tjejer så här långt. Ett klart godkänt facit i en serie, där en hel del lag har överraskat, och där många resultat inte gått enligt förhandstipsen. Som sagt, 23 inspelade poäng av 26 möjliga för vinrött måste gå under kolumnen godkänt. Återstår att se om den fina trenden hålls intakt även efter onsdagens match borta mot Skövdes Handbollsflickor, ledda av tränaren Magnus Frisk.

Skövde HF återfinns för närvarande på en femteplats i SHE med 16 poäng. 8 segrar och 5 förluster har det hittills blivit för LUGI´s nästa motståndare. Skövde är absolut ett av lagen som har överraskat positivt så här långt. Man har bevisat att inget lag åker till Arena Skövde och plockar poäng hur som helst. Det är bara Sävehof som hittills har mäktat med att vinna i Handbollflickornas hemmahall denna säsong. Lag som Skuru och H65 har fått åka hem med förluster i bagaget. Det är alltså en tuff uppgift som LUGI Dam ska ta sig an i den 14:e omgången. I detta starka lag återfinns spelare som Fatos Kücükyildiz och Tilda Matthijs, båda högt upp i MEP-listan i SHE. Fatos ligger dessutom på andra plats i skytteligan.

Bildtext: Kommer Dragan Brljevic göra tummen upp efter matchen mot Skövde?

Att LUGI vann lagens senaste möte i Lund med hela 26-15 är historia nu. Då hängde Skövde bara med de vinröda i 20 minuter, men Skövde är, som sagt, ett riktigt starkt hemmalag. Det vill till att LUGI visar upp sig från sin bästa sida om man ska bärga ytterligare två poäng för att kunna hålla jämna steg med Sävehof i toppen av tabellen.

Försvarsspelet stämde inte till fullo i matchen mot Boden senast, men 31 mål framåt måste anses som godkänt. Bland annat stänkte Hanna Blomstrand in 9 mål, och hela niometersuppställningen visade framfötterna och hade en tämligen lyckad afton. Låt oss hoppas att det håller i sig även i morgondagens match.

För oss som inte beger oss till Arena Skövde på onsdag, så sänds matchen på sheplay.se till en kostnad av 89 kr. Väl förvaltade pengar för att få se en toppmatch i SHE.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer