Imponerande insats av LUGI Dam mot Skuru

Det skiljde 3 poäng mellan LUGI Dam och Skuru inför dagens toppmatch i SHE. Nu skiljer det 5. Detta efter att LUGI varit det starkare laget och vunnit med 22-29 i Nacka Bollhall. Lunda tjejerna gav inte Skuru en chans, utan körde fullständigt över hemmalaget, i alla fall i första halvlek.  Därmed har man kopplat ett stabilt grepp om en topp-2 placering i tabellen inför slutspelet.

När Skuru tog sin första timeout efter drygt 10 minuter, visade ljustavlan i hallen redan 2-7 i bortafavör. LUGI hade satt högsta fart från början, och hemmalaget hängde inte alls med i det höga tempot som drogs upp. Att Ida Nilsson spikade igen i kassen gjorde det inte enklare för de grönvita heller. LUGI-ledning med hela 15-7 i paus var det väl inte många som trott.

I andra halvan jämnade hemmalaget ut spelet en aning, men någon riktig spänning i matchen blev det aldrig. Närmare än ett 6-målsunderläge kom aldrig Skuru. LUGI hade full koll på händelserna på planen. Anna Lagerquist styrde försvarsspelet precis som hon brukar. Det var väl egentligen bara Angelica Wallén i hemmalaget som lyckades forcera den täta LUGI-muren vid vissa tillfällen. 

Wallén fick också priset som hemmalagets bästa spelare, vilket var helt rätt val av juryn. Hanna Blomstrand fick priset hos LUGI. Bland mycket annat stod Hanna för 5 mål denna eftermiddag. Ida Nilsson i målet hade också en lyckad dag på jobbet bakom ett försvar som även idag höll högsta klass. Även framåt fungerade spelet. Att göra 29 mål på bortaplan mot de tre senaste årens SM-finalister inger onekligen respekt. Håller formen i sig för de vinröda, så har vi nog en riktigt trevlig vår att se fram emot. Och visst finns chansen att det blir LUGI och Skuru som möts i den ena semifinalen längre fram. 

Detta var för övrigt första gången sedan våren 2014, som LUGI lyckades besegra Skuru i seriesammanhang. Nog pekar det mesta i rätt riktning för LUGI Dam? 

Ännu en bortamatch väntar nu för LUGI Dam. Nästa lördag (11/2) är det dags att möta BK Heid. Lördagen därpå kommer Sävehof till Lund… 

Matchfakta

Skuru IK-LUGI HF 22-29 (7-15)

Målskyttar LUGI: Melissa Petrén 6, Anna Lagerquist 6, Hanna Blomstrand 5, Beatrice Nilsson 4, Ebba Engdahl 4, Jenny Carlson2, Olivia Löfqvist, Elinore Johansson 

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer