Handbollsfest i Arenan på lördag 18/2 med ett dubbelmöte

 Ebba Engdahl

Lördagen bjuder på handbollsfest i Lund med Dubbelmöte mellan Herr och Aranäs och därefter Dam mot Sävehof i tidig seriefinal. Allt till priset av en biljett. Självfallet är du också på plats för att heja fram våra duktiga elitserielag!

 

Det vankas seriefinal i arenan när tabellettan Sävehof kommer på besök. Våra vinröda tjejer står redo för att ta en god kamp mot de regerande mästarna.  – Vi måste spela på vår absoluta toppnivå, Sävehof är ett tufft och bra lag, säger Ebba Engdahl inför matchen.

 

Det var en tät match mot Heid senast som LUGI-tjejerna till sist gick vinnande ur. Skönspel var det kanske inte, men en krigarinsats kan också lova gott inför stundande slutspelstider.

- Det var viktigt att vinna, vi fick inte spelet att stämma och det var inte en supermatch från vår sida, men att vi kunde vinna trots vi inte spelade vår bästa handboll är väl vad vi har valt att ta med oss därifrån, säger sjumålsskytten Ebba Engdahl och fortsätter prata om målen.

- Det känns roligt att jag har fått spelet att stämma lite mer på sista tiden, det höjer ens självförtroende och gör att man tror lite mer på sig själv. Det känns bara kul att det blivit så.

Det vankas nu toppmöte i arenan när tabellettan Sävehof kommer på besök. Det brukar vara jämna bataljer mellan lagen, och mycket talar för att det kan bli just LUGI och Sävehof som gör upp i SM-finalen till slut. Ebba ser tillbaka på matcherna mot Göteborgslaget med glädje.

- Senast vi möttes blev det förlust med några bollar, men jag tycker vi stod upp bra. Vi har haft jämna matcher mot dem på sistone, och vi lyckades pressa dem bra i slutspelet förra året också. Det känns som det här kan bli en jämn och spännande match, det hoppas vi på.

Då det brukar vara täta matcher mellan lagen och att bägge lagen ligger där de ligger i tabellen så har de av förklarliga skäl god koll på varandras styrkor och svagheter också.

- Vi måste spela på vår absoluta toppnivå, Sävehof är ett tufft och bra lag. Men om vi får vårt spel att stämma och hittar vår trygghet i försvarsspelet och stoppar deras kontringsspel så kan det gå vägen, säger Ebba Engdahl och avslutar sedan med en passning till LUGI-fansen.

- Publiken kan verkligen bli vår sjunde spelare och hemmafördel är alltid viktigt i sådana här matcher. Vi hoppas ni kan hjälpa oss så vi kan prestera det där lilla extra och vinna matchen.

 

 

 

Skribent Jimmy Fors 

Fler nyheter från Damer