Eslöv-LUGI Dam den 4/3

Efter förra helgens derbyvinst mot H65 är det dags för nästa skånefight för LUGI Dam. Denna gången är det dags att bege sig till Eslöv för att möta Team Eslövs IK. Sett till hur tabellen ser ut, så borde kanske bortasegern vara så gott som given. Men, som vi alla vet, så finns inga givna vinster. Även om Eslöv inte får spela slutspel i år, så vill man definitivt visa att man kan pressa de bästa lagen.

LUGI Dam ångar på mot seriesegern. Ytterligare ett steg mot förstaplatsen tog de vinröda när man knep 2 tunga poäng mot H65 i Höör i fredags. En otroligt stark insats mot ett H65 som veckan innan triumferade borta mot tabelltrean Skuru och dessutom avancerat i Challenge Cup. Det satt hårt åt och matchen var jämn länge, men LUGI knöt ihop säcken de sista minuterna och bärgade 2 nya och viktiga poäng. I nuläget leder man SHE med 1 poäng före IK Sävehof med 3 matcher kvar.

Lördagens motståndare, Team Eslövs IK, ligger på nionde plats i serien, men kommer inte att kunna ta sig upp över slutspelsstrecket mer denna säsong. Det skiljer 7 poäng upp till åttondeplacerade BK Heid med, som sagt, 3 matcher kvar. Istället får Eslöv rikta in sig på att försöka kvala sig kvar i SHE via matcher mot ett av lagen i allsvenskan. Lyckas man bli kvar på niondeplatsen för man möta det lag som blir 4:a i allsvenskan (just nu Eskilstuna Guif). Så visst står det en hel del på spel även för hemmalaget i lördagsmatchen. 

Naturligtvis är LUGI stora favoriter, men det gäller, som alltid, att ha fullt fokus när man stegar in på planen. Tjejerna i de båda lagen känner varandra väl, både på och utanför handbollsplanen. Och i Eslöv hittar vi tjejen som just nu ligger på tredje plats i SHE´s skytteliga, Anna Bardis. Hon har hittills gjort hela 117 mål på 19 matcher. Hon skuggar Cassandra Tollbring och Alexandra Bjärrenholt, som just nu toppar skytteligan. Bästa målskytt i LUGI är Melissa Petrén på nionde plats, med 96 mål. Eslöv har dessutom gjort en del godkända resultat i serien. Bortasegrar mot t ex Heid och Hellton plus oavgjorda resultat både mot H65 och Kristianstad. 

Eslöv har dessutom revansch att kräva av LUGI. Vinrött vann lagens förra möte med 27-21 hemma i Lund i höstas. Läge för en skräll i seriens sista skånederby?

Matchen spelas alltså på lördag (4/3) kl 15.00 i Eslövshallen. Förhoppningsvis får vi se mycket vinrött på läktaren när LUGI Dam ska försöka ta nästa steg mot en slutlig serieseger i SHE. För er som inte tar er till Eslöv, så går det som vanligt att se matchen på sheplay.se med start 14.55.

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer