Delad pott mellan Skövde och LUGI Dam

Den 14:e matchen för LUGI Dam i SHE säsongen 2016/2017 innebar den andra oavgjorda kampen. I kvällens match borta mot Skövde HF blev slutresultatet 25-25. I en underhållande batalj får detta nog ses som ett rättvist resultat. LUGI ligger därmed kvar på en andraplats i tabellen.

Att Skövde är ett bra lag visste vi sedan tidigare. Att laget inte förlorar på sin hemmaplan särskilt ofta visste vi också. Innan dagens match var det bara Sävehof som hade mäktat med att knipa två poäng av Handbollsflickorna i Skövde. Och mycket riktigt började hemmalaget riktigt bra också. Målvakten Viktoria Börjesson var stundtals lysande mellan stolparna, och hade ett litet övertag mot LUGI´s skyttar, i alla fall inledningsvis. Även framåt var hemmalaget idérikt och ställde till det flera gånger för LUGI-försvaret. Men det var ändå gästerna från Lund som gick till pausledning med 13-12. Framför allt i slutet av halvleken fick man fart på målskyttet. Även Ida Nilsson i LUGI-målet hade en lysande halvlek mellan sina stolpar. Melissa Petrén och Anna Lagerquist stod för vardera 4 mål under matchens första 30 minuter. En riktigt underhållande halvlek fick publiken i Idrottshallen i Skövde bevittna.

Andra halvlek blev den första snarlik. Lagen turades om att vara i ledning, och vi fick se ett fortsatt lysande spel av de bägge målvakterna. LUGI hade chansen att punktera matchen ett antal gånger, men Skövde var snabba att utnyttja sina chanser när lunda-tjejerna inte riktigt var på sina platser i försvaret. Det var ovisst ända in i slutet, då båda lagen fick chansen att avgöra matchen. Men, som sagt, delad pott var absolut rättvist i dagens match.

I Skövde är redan Viktoria Börjesson, i målet, nämnd. Juryns pris gick dock till Tilda Olsson. I LUGI fick försvarsgeneralen Anna Lagerquist priset. Ida i målet gör en strong insats, tillsammans med Melissa Petrén, 7 mål och Hanna Blomstrand, 6 mål i en spännande och underhållande match.

Nästa match för LUGI Dam spelas söndagen den 29/1 kl 15.00 i Sparbanken Skåne Arena. Då kommer IF Hellton från Karlstad på besök.

Matchfakta

Skövde HF - LUGI HF 25-25 (12-13)

Målskyttar LUGI: Melissa Petrén 7, Hanna Blomstrand 6, Ebba Engdahl 4, Anna Lagerquist 4, Jenny Carlson 2, Beatrice Nilsson, Elinore Johansson

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer