Dags för LUGI Dam att möta H65

Imorgon möts SHE's två formstarkaste lag, H65 och LUGI i en, för båda lagen, ytterst viktig match. LUGI spelar för att behålla sin serieledning och H65 har siktet inställt på tredjeplatsen i serien. Skulle de vinröda gå segrande ur fighten, så känns det som om vägen till en serieseger ligger klart inom räckhåll. Står istället hemmalaget som vinnare, så får Skuru på tredjeplatsen känna flåset i nacken inför de sista omgångarna. 

Det har väl inte undgått någon att LUGI Dam tog en storstilad seger i lördags mot IK Sävehof. 29-24 var helt rättvisande siffror för Lunds stoltheter. Efter den jämna första halvleken, så visade LUGI efter paus att man på fullt allvar tänker vara med och utmana laget från Partille om SM-guldet i år. Och nog finns förhoppningarna hos de vinröda fansen att få uppleva en magisk dag i Malmö Arena i slutet av maj. För så som laget uppträdde sista 30 minuterna mot Sävehof, känns det som om det kan vara dags för ett nytt lag att stå där med guldhattarna efter finalmatchen. Det var 30 minuter handboll av yttersta klass som Dragans lag visade upp. Ett försvar som Sävehof (utom möjligtvis Jamina Roberts) fastnade i gång på gång och en effektivitet framåt som bådar riktigt gott inför fortsättningen. 

MEN… Nu är det lite tidigt att gå händelserna i förväg… Först ska serien färdigspelas, och sedan väntar ett spännande slutspel innan vi vet vilka som blir årets finallag. Och ett lag som definitivt vill vara med i snacket om de högre placeringarna är Höörs HK H65. Laget har på senare tid visat gryende form och blir en riktigt svår nöt att knäcka för serieledarna från Lund. 

Samtidigt som LUGI besegrade Sävehof i lördags, tog H65 en fin skalp när man på bortaplan slog svårspelade Skuru. Dessförinnan tog sig laget vidare till kvartsfinal i Challenge Cup efter att man på ett övertygande sätt slagit ut HC Vardar från Makedonien. Visserligen ett ”B-lag”, men H65´s insats var ändå imponerande. Storvinst hemma och vinst med 26-20 på bortaplan imponerar. Nu ställs man mot betydligt tuffare motstånd, då man i nästa match ska ta sig an spanska ligatvåan Atletico Guardes. Men H65 är i fin form, och det är absolut ingen omöjlighet att man kan avancera ytterligare i cupen.

Ola Månssons gäng förtjänar all respekt och ett derby är alltid ovisst. Senaste mötet vann LUGI hemma i Arenan med knappa 18-16. Målsnålt den gången, och det brukar inte ösas in mål när dessa lag ställs mot varandra. Två bra försvar kommer att ställas mot varandra, så det blir åter igen upp till bevis för de bägge lagens spel framåt. Och om LUGI har Melissa, Hanna, Ebba med flera, så har även H65 ett namnkunnigt gäng på plan. Spelare som Cassandra Tollbring och målvakten Jessica Ryde har stor potential. Även Marie Wall ska nämnas. Hon blev senast häromdagen uttagen i Henrik Signells landslagstrupp till matchen mot Tyskland den 18 mars. Hon är definitivt en av SHE´s absolut bästa på vänsterkanten. I den landskampen får hon bland annat kampera ihop med LUGI´s Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist, som båda får förnyat förtroende av Signell. Så nog vimlar det av spelare av högsta klass i Sporthallen i Höör imorgon kväll. Väl värt en halvtimmes bilfärd för att se handboll av toppklass!

Matchen spelas alltså imorgon, fredag, kl 19.00. För er som inte finns på plats för att bevittna detta skånederby och toppmatch, så går det att se den på sheplay.se för 89 kr.

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer