LUGI ska försvara serieledningen mot Kristianstad

Att rubriker kan ha olika innebörd beroende på om det är Handbollsligan eller SHE det gäller är tanken bakom denna rubrik. Den match som nu syftas till är i SHE mellan LUGI och Kristianstad den 29 dec. Då välkomnar vi nämligen Kristianstad till förhoppningsvis en av Lundaspelsungdomar välfylld Arena.

LUGI gjorde sin plikt i Boden och vann övertygande med 11 mål även om Dragan Brljevic pratade om ringrostighet.

Det är andra säsongen Kristianstads HK spelar i högsta damligan. Man hamnade precis utanför slutspelet första säsongen. LUGI vann båda matcherna mot Kristianstad då. Totalt vann Kristianstad 6 matcher första säsongen. Denna säsongen har de redan tagit hem 5 vinster vilket tyder på att de etablerat sig i högsta ligan.

Bildtext: Ida Nilsson en nyckelspelare i LUGI

LUGI har verkligen övertygat denna säsong och en av nyckelspelarna kommer faktiskt från Kristianstad. Målvakten Ida Nilsson kom till LUGI denna säsong från, just det, Kristianstad. Hennes räddningsprocent ligger efter 10 matcher på totalt 44 % (47 % om vi inte räknar straffar). Ida kommer att spela en viktig roll i matchen mot Kristianstad. I Boden så övertygade även Olivia Löfqvist och Elinore Johansson tillsammans med ”EM-profilen” Anna Lagerquist. Vi hoppas naturligtvis också att Hanna Blomstrand ska var med på banan.

Allt talar för att det kommer att bli ett jämnt skånederby med mycket folk på läktaren.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer