LUGI Dam starkast i derbyt mot Kristianstad

Serieledande LUGI förlängde sin fina hemmasvit och betvingade gästande Kristianstad i kvällens match i SHE. Segersiffrorna skrevs till slut till 27-23 inför storpubliken 2870 i Sparbanken Skåne Arena. Därmed är LUGI fortfarande obesegrade på hemmaplan och i fortsatt ledning i högsta serien.

Förmodligen fick vi se årets jämnaste halvlek i Arenan denna ikväll, mitt under Lundaspelen. Inget av lagen ledde med mer än ett mål under första halvan av matchen. Lagen hade också vänligheten att turas om att vara i förarsätet, så nog kändes 11-11 i paus som ett helt rättvist resultat. Inget skönspel från något håll. Två missade straffar av gästerna, en del missade frilägen av hemmalaget blandades med fina prestationer av bägge lagen. Kristianstad stod upp riktigt bra och pressade hemmalaget på ett sätt som vi sällan sett tidigare denna säsong. Upplagt för en spännande andra halvlek.

Bildtext: Elinore Johansson fick välförtjänt priset som LUGIs bästa spelare

Kristianstad fortsatte att pressa hemmalaget med två snabba mål i början av andra, men en kvick replik med tre raka gjorde att det såg ut som om LUGI skulle ta ett fast grepp om resten av matchen. Gästerna kom visserligen tillbaka än en gång, men i samband med en olycklig utvisning gjorde LUGI ett litet ryck som bortalaget aldrig kunde hämta in. Som mest var de vinröda uppe i en 6-målsledning, men till slut stannade det vid en vinst med 4 mål, 27-23. 

En, som sagt, jämn första halva, fortsatte med en halvlek där LUGI åter igen visade sin styrka och tyngd. Med sitt starka försvar och tålmodiga anfallsspel får man känslan att motståndarna inte riktigt orkar stå emot LUGI i 60 minuter. Det har vi sett flera bevis på detta året. Återstår att se om den fina formen håller i sig även efter nyår.

Hos gästande Kristianstad gick juryns pris till duktiga målvakten Lucie Satrapova. Hon får dela med sig av godsakerna till resten av sina lagkamrater. Gästerna gjorde det riktigt bra under större delen av matchen, och ska ha all heder av sin insats denna afton. Två spelare stod för vardera 6 mål, Martina Crhova och Asli Iskit.

Bildtext: LUGI:s laginsats och lagarbete går ej av för hackor

I LUGI fick Elinore Johansson ta emot priset för en lyckad kväll med bland annat 6 mål. Näst intill prickfri från sin högerkant. Melissa Petrén blev dock skyttebäst i LUGI med sina 7 mål. Men framför allt var det återigen en laginsats som firade triumfer. Och belöningen är att man firar nyår som serieledare på samma poäng som Sävehof. 

Nu är vi halvvägs genom serien, så även nästa match spelas mot Kristianstad. Den matchen spelas den 4/1 i Kristianstad.

Gott Nytt År!

Matchfakta

LUGI HF-Kristianstad HK 27-23 (11-11)

Målskyttar: LUGI: Melissa Petrén 7, Elinore Johansson 6, Hanna Blomstrand 4, Ebba Engdahl 4, Jenny Carlson 3, Anna Lagerquist 2, Beatrice Nilsson

Kristianstad: Martina Crhova 6, Asli Iskit 6, Mikaela Johansson 3, Agnes Rutqvist 3, Caroline Månsson 2, Linnea Törnqvist 2, Linnea Jönsson

Utvisningar: LUGI 4x2 min Kristianstad 3x2min

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson

Publik: 2870

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer