LUGI Dam fortfarande obesegrade i SHE

LUGI Dam stoltserar fortfarande med en nolla i förlustkolumnen. Detta efter att man i dagens skånederby mot H65 till slut kunde vinna med siffrorna 18-16. Fyra vinster på de fyra inledande matcherna i årets SHE, och nu väntar en tidig ”seriefinal” mot Sävehof på onsdag för de vinröda.

Nog passar det alldeles utmärkt med ett skånederby i nostalgiska Idrottshallen i Lund. Inget ont om Arenan ett stenkast därifrån, men den närheten och inramningen som blir i det gamla templet är svårt att, på samma sätt, få till i den moderna hallen där LUGI annars huserar. Och nog såg både lagen och publiken ut att trivas. Vi fick se en intensiv match mellan två förmodade topplag. Matchen inleddes målsnålt, som brukligt, mellan dessa försvarsstarka lag. När Dragan tog sin första timeout efter dryga 12 minuter visade ljustavlan endast 1-2. Då hade även hemmalaget hunnit med att missa tre straffar. Jessica Ryde i H65's mål fick direkt övertag på hemmalagets straffskyttar. Hon hann med ytterligare en straffräddning innan paus. Det var bara Melissa Petrén som lyckades överlista Ryde. Melissa stod för fyra av LUGI's mål i första halvlek. Som sagt, målsnålt... 7-5 efter 30 minuter.

Bildttext: Melissa Petrén var huvudpersonen i LUGI idag!

Nog såg det ut som om LUGI var det lite starkare laget, men gästerna hade ingen avsikt att ge bort några poäng gratis denna dag. Ryde fortsatte att storspela mellan stolparna, och Melissa Petrén fortsatte att ösa in mål för hemmalaget. LUGI-ledning med 13-10 blev 13-13, och upplagt för kamp ända in i kaklet. Ytterligare tre raka mål av hemmalaget blev dock för mycket att hämta in, och LUGI hade bra koll på händelserna i slutminuterna. Elinore Johansson satte definitivt spiken i kistan från sin kant när hon säkert satte 18-16, vilket också blev slutresultatet i en match som kanske hade mer kamp och vilja än skönspel.

 Bildtext: Ida Nilsson hade en hög räddningsprocent som bidrog till segern

Juryn hade inga svåra beslut att ta idag, när lagens respektive bästa spelare skulle utses. Melissa Petrén och Jessica Ryde var nog säsongens mest självklara val. 9 mål av Melissa, alltså hälften av hemmalagets målskörd. Lysande match av båda! I H65 förtjänar även Anna Olsson och Cassandra Tollbring ett extra plus. Hos hemmalaget styrde Anna Lagerquist sitt försvar med bravur som vanligt, och Ida Nilsson i målet hade också en bra dag.

Närmast väntar alltså bortamatch mot Sävehof för LUGI på onsdag. Nästa hemmamatch spelas i Arenan söndagen den 30/10. Då kommer BK Heid på besök.

Matchfakta

LUGI HF-Höörs HK H65 18-16 (7-5)

Målskyttar: LUGI: Melissa Petrén 9, Elinore Johansson 3, Anna Lagerquist 3, Hanna Blomstrand 2, Ebba Engdahl

H65: Anna Olsson 6, Cassandra Tollbring 4, Marie Wall 4, Emma Rask 2

Utvisningar: LUGI 4x2 min H65 7x2 min

Domare: Martin Gomér och Johan Gomér

Publik: 815

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

 

Fler nyheter från Damer