Hett Skånederby på lördag kl 16:00 i Idrottshallen

160928 LU Irstav 0194

Inför LUGI HF – Höörs HK 65

OBS. Idrottshallen kl 16:00

Full pott så här långt in på säsongen för de vinröda tjejerna, nu väntar ännu ett derby då Höör kommer på besök i idrottshallen. -  De har bra spelare och är alltid tuffa att möta. Det är mycket känslor mellan spelare och även i publiken, säger mittnian Jenny Carlsson.

Det blev en stabil och säker seger för damlaget när man tog emot Team Eslöv hemma i arenan senast, segersiffrorna skrevs till 27-21 och tjejerna har efter tre matcher full pott och en god målskillnad. En som gjorde stort avtryck i matchen senast var Jenny Carlsson som gjort comeback efter en lång skadeperiod, mittnian stod själv för fyra mål i vinstmatchen.

- Det var egentligen inte vår bästa match vi har spelat i år, men när vi är bra så är vi väldigt bra. När vi har lugnet i oss och spelar vidare bollen, det är då det blir som bäst och inte när vi stressar upp oss, berättar Carlsson själv om lagets insats mot Team Eslöv för två veckor sen.  

Det har varit en veckas uppehåll i serien med anledning av landslagssamlingen. På den samlingen fanns som bekant LUGI-tjejer med, och som vi hoppas gav avtryck. För damlaget har uppehållet gett god tid till att finslipa på de taktiska detaljerna inför höstens matcher.

- Jag tycker att det varit bra, det är klart att när spelare med hög kvalitet försvinner så är det klart att åldern syns. Men jag tycker ändå att det har rullat på bra, men visst är det skillnad. Vi andra vet ju om det men jag tycker det känts bra ändå, säger Jenny om veckan som gått.

Lördagens gäster är Höörs HK 65 som likt LUGI fått en god start på serien med två vinster och en förlust. Matcherna mellan lagen är alltid tuffa, precis som derbyn brukar vara. Det kommer bli tufft även denna gång, men Dragan Brljevic och hans lag skall nog finna nyckeln.

- De har en ny tränare och delvis samma spelare, jag har inte sett dem själv någonting i år men de har bra spelare och är alltid tuffa att möta. Det är mycket känslor mellan spelare och även i publiken, det är alltid roliga matcher. De har ett tufft försvar med Sofia Hvenfelth som styr. Det blir intressant att se vad Ola Månsson gör med dem i år, säger Jenny och fortsätter.

- Jag tror att vi måste fokusera på lugnet i vårt spel, att inte göra det på första passen och att vi vågar spela för varandra och går in i skiten för varandra. Vårt försvarsspel har länge varit vårt signum och om försvarsspelet stämmer hjälper det ju oss väldigt mycket framåt också.

Matchen spelas som sagt på lördag och den spelas i gamla idrottshallen istället för i arenan. Skälet till flytten är att för att man från klubbens sida vill skapa större tryck och med ett derby på schemat så bör man kunna fylla idrottshallen till bredden och få en bra inramning.

- Alla i laget tycker faktiskt det är skitroligt att spela där. Vi har spelat många stora matcher där och det har alltid varit mycket folk så vi hoppas det är mycket folk som kommer nu också. Vi ser positivt på det för det har alltid varit roligt att spela matcher där, avslutar Carlsson.

 

 

Skribent Jimmy Fors 

Fler nyheter från Damer