Dags för SHE igen

Efter ett långt EM-uppehåll där resultatet för Sverige inte blev vad vi hoppades på är det nu dags för SHE igen.

LUGI ligger på andraplats i serien en poäng efter suveräna Sävehof. En förlust och en oavgjord match har gjort att LUGI tappat tre poäng på nio matcher.

7 av spelarna har varit med i samtliga matcher hittills. Totalt har 19 spelare använts under de nio första matcherna.

 

I interna skytteligan finns Hanna Blomstrand i topp med 47 mål tätt följd av Melissa Petrén med 43 mål. LUGI:s 231 mål har spridits på 13 olika spelare.

 161217 Ant Maal Dam

Hanna Blomstrand leder hela SHE:s MEP-liga. Ida Nilsson och Anna Lagerquist ligger på plats 8 och 9.  Av de målvakter som spelat flertalet matcher finns vår Ida Nilsson i topp med en räddningsprocent på total 44 % (47 % om vi tar bort straffkasten). I assistligan ligger Hanna B på en 5:e plats i SHE. Man kan mäta mycket men att ha lite tekniska fel är också en viktig faktor. Där finns ingen från LUGI på de 24 första platserna i SHE.

Något som vi dock kan bli bättre på i LUGI är att besöka alla hemmamatcher. I SHE finns LUGI först på en sjundeplats medan nykomlingarna Boden och Skara håller sig i toppen där trots att de inte har resultat som ligger i nivå med LUGI.

Den 21 dec kör SHE igång igen. LUGI startar med en långresa till Boden. Ett spännande äventyr bara det. Första hemmamatchen i nystarten är den 29 dec mot Kristianstad. Då ses vi i Arenan!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer