Årets första match för LUGI Dam

LUGI Dam inleder, som bekant, 2017 som serieledare I SHE. Med samma poäng som de senaste årens suveräner, Sävehof, stoltserar LUGI på en välförtjänt förstaplats när nu serien vänder, och vi sakta men säkert rör oss mot ett efterlängtat slutspel fram emot vårkanten. 

2017 tar vid där 2016 avslutades för vinrött, nämligen med ett skånederby mot Kristianstad HK. Mötet innan nyår lyckades LUGI till slut gå segrande ur. Dock var det inte helt utan problem på vägen. Gästerna bjöd på riktigt bra motstånd, och höll jämna steg en bra bit in i andra halvlek innan LUGI till slut kunde knyta ihop säcken och vinna med 27-23 inför storpubliken på 2870 i Arenan. 

Imorgon, onsdag, bär det alltså av till Göinge-bygden för Dragan, Abbe och tjejerna för att försöka plussa på poängskörden. Endast tre tappade poäng hittills denna säsong är siffror som imponerar. En knapp förlust borta mot Sävehof och en tappad pinne hemma mot Skuru sidan om idel segrar är facit så här långt för LUGI Dam. En stabil första halva av serien, alltså. 

Kristianstad ligger för närvarande på en sjundeplats, med 11 inspelade poäng. Noterbart är att det endast fattas 3 poäng upp till tredjeplatsen för laget, som var nykomlingar i högsta serien förra säsongen. Nu har man verkligen fått upp ångan, och har bland annat lyckats besegra Skuru på bortaplan och varit ytterst nära att välta Sävehof i Partille. Det slutade dock med en knapp förlust med 29-31. Så laget har verkligen visat att det inte på något vis går att underskatta dem. Vi såg bland annat i förra matchen att laget har stor kapacitet. Ett väl sammansatt lag med duktiga spelare på alla positioner. Några som verkligen visade framfötterna i senaste matchen mot LUGI var målvakten Lucie Satrapova och högernian Martina Crhova. Väl värt att höja ett varnande finger för onsdagens motståndare. 

LUGI toppar alltså SHE, och vi är väl många som hoppas på att laget ska hålla sig kvar i toppen ända fram tills serien är färdigspelad, och i förlängningen vara det ena laget som spelar en SM-final i Malmö Arena lördagen den 27 maj. Man har hittills visat att man tillhör toppen, och att man kan vinna matcher utan att spelet har funkat till 100 procent. Men det gäller att dalarna inte blir för djupa mot Kristianstad imorgon. Risken är då att de vinröda åker hem utan poäng, för så pass bra är morgondagens motståndare. Vi bör alltså  kunna se fram emot en spännande och förhoppningsvis välspelad match mellan två bra lag. 

Om man inte finns på plats i Kristianstad kl 19 på onsdag, så går matchen att se på Tv4 Sport och på C More.

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer