”Det är skillnad på träning och tävling”

På söndag spelar LUGI sin första EHF-cupmatch. Lottningen föll på Nyköbing Falster som vi nog kan värdera som ett av Europas bästa lag kommande säsong. Nya i laget denna säsong är ”vår egen” Nathalie Hagman samt Johanna Westberg. Sedan tidigare finns bl a Kristina Mulle Kristiansen, Mette Gravholt och Emelie Westberg för att nämna några.

Bildtext: Dragan Brljevic instruerar sina spelare inför matchen

Returen går i Danmark den 18 september.

-       Nu får vi gå ut och köra och visa att det är skillnad på träning och tävling säger Dragan Brljevic.

Hur bra är Nyköbing Falster egentligen?

-       Jag tror att det är det lag som har störst budget kommande säsong i dansk damhandboll. De slutade 6:a förra säsongen men nu har de ju förstärkt ytterligare detta år så visst blir det tufft. Så visst är de minst i nivå med Sävehof.

Men hur ska ni klara av ett sådant lag?

-       Vi får i första hand se det som en bra lärdom, speciellt för de som har som målsättning att spela i Danmark i framtiden. Det är viktigt att vi inte blir lurade in i deras tempo för det klarar vi inte. Vi ska försöka spela som vi gjorde i slutspelet förra säsongen mot bl a Sävehof fortsätter Dragan.

-       Vi måste lära oss hantera lag som är bättre än oss. Anfallsmässigt måste alla hjälpas åt.

Men i år är damtruppen ganska stor så det borde bli bättre eller?

-       Vi har massor av talanger i vår trupp. Men många har inte den erfarenhet som krävs. Det är mycket som fungerar bra på träningen men sedan är det ofta tuffare motstånd när vi spelar tävling. Jag försöker prata till våra ungdomar att de ska vara lite tuffare mot de etablerade spelarna på träningarna. Det tjänar alla på och lär sig av. Även om vi är över 20 på träningarna så har vi inte en bredd som håller elitnivå säger Dragan.

Vem spelar inte på söndag?

-       Olivia Löfquist, Jenny Carlson, Filippa Sarenbrandt, Sara Olofsson. Jenny tränar för fullt nu men vi väntar med hennes comeback till efter Skaramatchen.

 Bildtext: Från förberedelserna för EHF-matchen

Vi ser fram emot att se handboll på världsnivå på söndag. Nathalie Hagman, som spelat för LUGI och haft en bra utveckling där innan hon blev proffs i Danmark. Hon har blivit utsedd till bästa spelare i danska liganförra säsongen, årets spelare i Sverige, vunnit guld i EHF-cupen samt uttagen till All Star Team i OS. Och sedan ska vi inte glömma Emelie Westberg som också har ett förflutet i LUGI. Ta chansen att se handboll på högsta nivå på söndag. Klockan 17 är det avkast i Arenan. VÄLKOMMEN!

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer