Dags för SHE-premiär

Äntligen! Nu är det dags att sparka igång SHE (Svensk HandbollsElit), säsongen 2016/2017. För LUGI's del handlar det om att försöka försvara förra säsongens fina tredjeplats i serien. Och ser man till lagets målsättning efter upptaktsträffen för ett tag sen, så är det just topp tre som gäller, och i förlängningen en finalplats i Malmö Arena i maj nästa år.

LUGI Dam har inlett säsongen med spel i EHF-cupen mot starka Nyköbing Falster från Danmark. En inledning, som trots sorti mot stjärnlaget, har sett riktigt bra ut. I första matchen pressade man danskorna ordentligt, och med lite flyt hade LUGI kunnat ro hem segern där. I returen hängde lundensarna med i första halvlek, innan skador och sjukdomar tog ut sin rätt. Förlust med 20-29 och därmed danskt avancemang.

Nu gäller det alltså nybildade SHE. Och första matchen spelar LUGI Dam på bortaplan mot nykomlingen Skara HF. En tuff start mot ett hungrigt lag, som alltid har ett starkt publikstöd i ryggen i sin hemmaborg. En värdemätare direkt, med andra ord.

Lagkapten Anna Lagerquist spelade söndagens match med skadekänning i ryggen, men känner sig bättre och bättre för varje dag och kommer till spel med förhoppning om att kunna röra sig än mer obehindrat än i söndags. Hanna Blomstrand stod över söndagens match på grund av sjukdom, men hoppas på spel i seriepremiären.

Vi önskar Dragan och laget lycka till, och hoppas på en bra start i serien. För er som inte finns på plats i Skara, så websänds matchen med start kl 18.55 imorgon, onsdag, till en kostnad av 89 kr. 

Följ matchen här: https://sheplay.azurewebsites.net/Home/Watch/Live/6308

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer