Klar seger för LUGI Dam mot H65

Kvartsfinalserien mellan LUGI Dam och Höörs HK H65 gick idag in i tredje fasen. Och idag drog hemmalaget det längsta strået och vann till slut med klara 26-19 inför 1140 åskådare i Sparbanken Skåne Arena. Därmed har LUGI tagit ledningen med 2-1 i matcher.

Precis som i de två föregående matcherna följdes lagen åt i början av första halvlek. Och som vanligt fick vi se två starka försvar framför sina målvakter. Att ställningen bara var 7-7 efter 20 minuters spel säger det mesta om de båda lagens kvaliteter bakåt. Men de sista tio blev betydligt öppnare och ställningen 12-11 i hemmafavör kändes rättvist. Ett litet övertag för LUGI, men de flesta var nog beredda på en rysare, precis som i förra matchen.

Bildtext: Hanna Blomstrand stod för en stark insats och blev utsedd till bästa spelare i LUGI

Men… LUGI Dam verkade ha bestämt sig i paus att inte släppa ifrån sig ledningen mer denna afton. Gästerna fick allt svårare att hänga med LUGI, och Niklas Harris tog en timeout efter 9 minuter, men det hjälpte föga mot ett för dagen bättre lag. LUGI fortsatte spela ut hela registret från Emma i målet ända fram till kapten Lagerquist på linjen. En halvlek, som coach Dragan torde vara mer än nöjd med. Segersiffrorna skrevs till 26-19. Kanske något mål för stort, men absolut helt rättvist denna kväll. LUGI Dam såg ut att ha en aning mer vilja, och verkade lite mer taggade än sina motståndare. Därmed fördel för LUGI i kvartsfinalen. Nu behövs det en vinst till för att kunna kvittera ut en semifinalplats. Första chansen till detta kommer på tisdag. Men H65 lär göra sitt yttersta för att sätta stoppa för det. Läge för en rysare!

Bildtext: Sara Olofsson visade verkligen ikväll varför LUGI har förlängt kontrakt med henne

Gästernas bästa spelare för dagen var landslagsspelaren Jasmina Djapanovic. Även Cassandra Tollbring bör nämnas tillsammans med målvakten Jannike Wibergs första halva av matchen. I LUGI gick blomsterkvasten till Hanna Blomstrand. 60 minuters spel i yppersta klass av ”Blomman” ikväll. Hon får dock dela med sig av äran till resten av laget för en riktigt bra genomförd match. Årets bästa av LUGI Dam?

Match nummer fyra spelas alltså i Höör på tisdag den 12/4 kl 19.10. Ska det hela avgöras då, eller blir det en femte och direkt avgörande drabbning i Lund nästa lördag? 

Matchfakta

LUGI HF-Höörs HK H65 26-19 (12-11)

Målskyttar LUGI: Hanna Blomstrand 6, Melissa Petrén 4, Anna Lagerquist 4, Sara Olofsson 4, Elinore Johansson 4, Hanna Ringdahl 3, Ebba Engdahl

H65: Cassandra Tollbring 6, Jasmina Djapanovic 5, Julia Andrejic 3, Anna Olsson 2, Marie Wall 2, Anna Johansson

Utvisningar: LUGI 2x2 min H65 3x2 min

Domare: Jonas Åström och Niklas Widell

Publik: 1140

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Damer