Förlust i fjärde kvartsfinalen för LUGI Dam

När det på tisdagskvällen var dags för den fjärde kvartsfinalen mellan hemmalaget H65 och gästerna från Lund, LUGI Dam, låg pressen helt och hållet på H65. De var tvungna att vinna för att få till stånd en femte och direkt avgörande match lagen emellan. Och visst tog man chansen! En övertygande hemmaseger med 27-21 efter ledning med hela 15-6 i paus i Sporthallen i Höör. Därmed kommer det hela att avgöras på lördag i Sparbanken Skåne Arena. 

Detta var H65´s match från början. Man satte högsta fart och lyckades få LUGI riktigt ur balans med en hel del tekniska fel och sämre valda avslut som resultat. 10-5 efter första kvarten rann iväg till hela 15-6 i paus, mycket tack vare att gästerna inte fick tag i H65´s landslagsspelare Jasmina Djapanovic. Att dessutom Jannike Wiberg spikade igen i målet gjorde inte saken lättare för LUGI Dam. En övertygande ledning och matchen i princip avgjord redan efter första halvan.

Lätt att kanske tappa gnistan helt efter en så pass medioker halvlek som tjejerna från Lund gjorde ikväll. Men det gjorde man inte! LUGI Dam kom ut till andra halvan förmodligen med inställningen att försöka få en positiv känsla och lite flyt med sig till femte matchen. Och även om matchen redan var ”körd”, så fick vi se ett LUGI Dam som vi kände igen från de tidigare matcherna. Coach Dragan luftade samtliga sina spelare och vi såg  ett LUGI som gjorde en en fullt godkänd andra halvlek. 

Bildtext: Hanna Blomstrand blev åter utsedd till LUGI:s bästa spelare

Priset till hemmalagets bästa spelare gick till nämnda Jasmina Djapanovic, men hon får dela priset med mycket duktiga Jannike Wiberg mellan stolparna.I LUGI fick Hanna Blomstrand priset. Andra ljuspunkter denna afton var Sara Olofsson och ett mycket piggt inhopp av 18-åriga Louise Cronstedt. 2 mål från hennes bössa idag! 

 Bildtext: Louise Cronstedt gjorde ett bra inhopp i slutet av matchen

Alltså, en femte och direkt avgörande kvartsfinal på lördag kl 17.00 i Sparbanken Skåne Arena. Man får nog påstå att det är helt öppet om vilket lag som ska gå till semifinal. Kanske fördel med hemmaplan och ett starkt publikstöd? Kanske fördel att ha vunnit dagens match? Två bortasegrar som följdes av två klara hemmasegrar… 2-2 i matcher… Det lär bli ett häftigt drama på lördag! 

17.00 var det, alltså! Då ska det avgöras!

Matchfakta

Höörs HK H65-LUGI HF 27-21 (15-6)

Målskyttar LUGI: Hanna Blomstrand 5, Ebba Engdahl 3, Anna Lagerquist 3, Sara Olofsson 3, Louise Cronstedt 2, Hanna Ringdahl 2, Elinore Johansson 2 Melissa Petrén

Skribent Roger Kristiansson

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer