Vinst nästan ett måste

På lördagen är det sista omgången i Elitserien för damer. LUGI har säkrat sin slutspelsplats men vill behålla sin tredjeplats för att ev kunna komma ut i Europa nästa säsong. Motståndaren BK Heid måste vinna om de ska vara säkra på sin slutspelsplats. I värsta fall, för Heid, så spelar Eslöv och Kristianstad oavgjort och LUGI vinner så är deras slutspelsplats borta. Nu startat samtliga matcher i sista omgången på samma tid så det finns inte något utrymme för ”taktikspel”.

Om LUGI inte vinner så kan VästeråsIrsta gå förbi vid vinst i sin hemmamatch mot Hellton. Då förpassas LUGI till en fjärdeplats och möjligheten till Europaspel går i graven.

Om vi tittar på de senaste matcherna mellan Heid och LUGI så har LUGI vunnit 4 matcher av 5 på de tre senaste säsongerna. Förlusten kom på bortaplan i januari 2015 med siffrorna 18-23. I höstas vann LUGI med 28-16.

Det blir en spännande omgång. Om du inte åker till Göteborg kan du följa LUGI:s match  på webben på följande adress WEBB-TV (mot en kostnad av 59 kr). Den börjar kl 15:00 (sändningen 14:50).

Vi ser fram emot en spännande lördag!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer