Vi hälsar Höörs HK H65 hjärtligt välkomna!

Kvartsfinal #2.

Att spela kvartsfinaler i slutspel är fantastiskt kul. Att det dessutom är ett derby gör det ännu roligare. Vinrött tog första stick i Höör och nu blir det spännande att se hur detta utvecklar sig vidare!

H65 Höör har gjort en gigantisk satsning på damhandboll de senaste åren. Framgångara har kommit i Europacupäventyr men också i Elitserien har man etablerat sig som en toppklubb. Laget består av många intressanta spelare ända upp på A-landslagsnivå. Målvakten Jannike Wiberg är en egen produkt som har många års erfarenhet. Vindsnabba vänstersexan Marie Wall är svårstoppad. På skyttesidan är Jasmina Djapanovic det största hotet. Det finns också gott om spelare som har representerat LUGI som Caroline Friberg, Anna Olsson, Julia Andrejic och Jessica Ryde.

Hemmalaget går in i slutspelet med ett stort självförtroende efter en lyckad vår.  Alla delar i spelet är viktiga men i detta lag kan man inte sticka under stol med att försvarsspelet är en nyckel. När det fungerar har vi kapacitet att vinna mot alla lag i Sverige. I slutspel behövs också att de rutinerade kliver fram och tar extra ansvar och det just det som hände i den första kvartsfinalen. Ebba Engdahl och Hann Ringdahl var två som visade vägen i vinrött och bidrog till att ta en skön och viktig vinst! I slutspel behövs det också mycket hjärta och ungdomlig entusiasm och ibland lite stolpe in.  Det här kommer att bli spännande!

En annan faktor som kan avgöra i slutspel är stödet från publiken. Spelarna var mycket glada över stödet i Höör och nu kan du bidra till att skapa en fin stämning även i Lunds Arena!

Heja ivrigt och sportsligt!

Klä dig i vinrött!

Forza LUGI!

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer