Nu börjar det!

På söndag lägger vi påskfirandet åt sidan för en stund och ägnar oss åt damernas slutspel istället. Det är nämligen dags för första kvartsfinalen mot kollegerna från Höör, H65. Nu börjar det, alltså!

Efter tre veckors uppehåll sedan sista seriematchen är det dags för LUGI Dam att åter igen beträda handbollsplanen. Tre veckor kan tyckas som en lång period utan matchande, men det har bara varit positivt, tycker lagkapten Anna Lagerquist:

- Ja, det har varit välbehövligt. Vissa har kört lite rehab, men nu är vi riktigt taggade. Det ska bli kul att få spela match igen. Jag tror att matchtempot sitter där fortfarande. Det tappar man inte så fort.

Träningarna har sett lite annorlunda ut den senaste tiden, med tanke på matcherna mot H65.

- Dragan har lånat i några killar födda 99 som har varit med just för att få lite tuffare motstånd på träningarna. Det har gjort stor nytta, berättar Anna vidare.

LUGI Dam har varit inne i en positiv trend den senaste tiden. Det visar bland annat segern mot de senaste årens suveräner i svensk handboll, Sävehof. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen när det drar ihop sig, vilket kapten Anna inte tror blir några problem.

- Nej, vi har en skön stämning i laget, och jag tycker att vi har visat en enorm styrka när vi  har vänt tuffa matcher i slutet. Så allting känns bara bra. Förhoppningsvis kan vi behålla  den fina trenden ett bra tag till.   

Trots en del skador under säsongen, så ser laget ändå starkt ut. Mångaav de unga har verkligen gått in och levererat högklassigt vid sidan om de i laget som har varit med ett tag. 

- Ja, skador får man leva med. Det kommer ibland, men samtidigt så kom Ebba (Engdahl) tillbaka efter sin långa skadeperiod och har bidragit med ett lugn och rutin som har varit positivt. Dessutom fick vi fler alternativ på 9 meter med henne, fortsätter Anna.

LUGI slutade som bekant på en tredjeplats i serien, medan H65 lade beslag på sjätteplatsen. 6 poäng skilde lagen åt, men det är inget som spelar någon större roll när lagen nu möts. Det är nya matcher nu. Dessutom får nog H65 gälla som knapp favorit. De förfogar som bekant över ett par spelare som så sent som förra veckan var med och förde Sverige till OS i Rio till sommaren, Marie Wall och Jasmina Djapanovic. Plus för H65 är att laget har varit ute i Europa och spelat också.

- Ja, det känns som om de har en bredare trupp än vad vi har, men samtidigt har dom kanske inte haft en så bra säsong som de hade velat. Men nu har dom enbart slutspelet att tänka på, så de får nog gälla som favoriter. De kommer nog att höja sig flera snäpp nu när det är slutspel. Men vi är hungriga och kommer att göra allt vi kan för att vinna. Och jag missade ju slutspelet i fjol pga skada, så jag ser verkligen fram emot avslutningen på säsongen. Det är ju nu det riktigt roliga börjar!

Nu väntar ett antal matcher mellan två lag som känner varandra utan och innan, så några större överraskningar kommer lagen kanske inte att bjuda varandra på. 

- Det kommer att bli tuffa och fysiska matcher där den som vill mest kommer att ha bäst chans, tror jag. Det gäller att få en bra start i matcherna. Och första matchen bli viktig. Vinner vi den så har vi ett bra utgångsläge inför våra två hemmamatcher, avslutar Anna.

Första matchen spelas, som sagt, på påskdagen kl 17.10 i Sporthallen i Höör. För er som inte kan vara på plats i Höör, så sänds matchen på Tv4 Sport och Tv4 Play Premium med start kl 17.00.

Efter första matchen ser spelschemat ut som följer:

Match 2: Söndag 3 april kl 17.00 LUGI-H65 (Sparbanken Skåne Arena)

Match 3: Onsdag 6 april kl 19.00 LUGI-H65 (Sparbanken Skåne Arena)

Ev Match 4: Onsdag 13 april kl 19.00 H65-LUGI (Höör)

Ev Match 5: Lördag 16 april kl 17.00 LUGI-H65 (Sparbanken Skåne Arena)

Nu kör vi! 

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer