LUGI Dam kopplade greppet om kvartsfinalen

Kvartsfinal nummer ett mellan H65 och LUGI blev precis den jämna och spännande match som de flesta tippade och trodde på. Men det var de vinröda från Lund som till slut drog det längsta strået och kunde stå som vinnare med siffrorna 22-20 efter underläge med 11-12 i paus. LUGI tog därmed ledningen med 1-0 i kvartsfinalen.

Det var LUGI som tog tag i taktpinnen i början av matchen, men H65 fick ordning på sitt spel ganska omgående också och vid ställningen 8-9 gjorde hemmalaget fyra raka mål och gick fram till en ledning med 12-9, men ett straffmål av Ebba Engdahl och ett mål från linjen av Anna Lagerquist gjorde ställningen till hemmaledning med endast ett mål, 12-11. Som sagt, jämnt och tätt med två bra försvar. Bäddat för raffel inför andra halvlek, alltså.

Ett taggat LUGI tog återigen tag i spelet och både kvitterade och tog ledningen genom att göra 4-0 i början av halvleken. Trots ett bra försvar och en hel del chanser kunde dock inte hemmalaget närma sig utan LUGI fortsatte att spela ett disciplinerat försvarsspel samtidigt som man utnyttjade sina chanser framåt, och nog trodde de flesta av oss på läktaren att saken var klar när LUGI gjorde 20-15 efter 16 minuter.Men hemmalaget tyckte annorlunda, och var så nära som 19-20 innan kapten Lagerquist tryckte in 19-21 med dryga halvminuten kvar. Saken var därmed klar och ljustavlan visade till slut 20-22 sedan lagen gjort vars ett mål på slutet.

Priset till bästa spelare i H65 gick till Anna Johansson. I LUGI fick Sara Olofsson priset. Mycket bra både framåt och bakåt! Nämnas bör dock hela laget denna dag. Ett gediget och bra försvar framför Emma i målet, och ett lugnt och tålmodigt ansfallsspel. Det bådar riktigt gott inför fortsättningen.

1-0 till LUGI, som nu har fördel av två stycken hemmamatcher på rad. Först till tre vinster kvitterar ut en biljett till semifinalen.

Kvartsfinal 2 spelas söndagen den 3 april kl 17.00 i Sparbanken Skåne Arena.

Matchfakta:

Höörs HK H65- LUGI HF 20-22 (12-11)

Målskyttar LUGI: Ebba Engdahl 7, Hanna Ringdahl 5, Melissa Petrén 3, Anna Lagerquist 3, Hanna Blomstrand 2, Sara Olofsson 2

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer