LUGI Dam föll mot Skuru

Att åka till Nacka Bollhall och möta Skuru tillhör absolut en av de svåraste matcherna i elitserien. Ett lag med spelare som Carin Strömberg, Hanna Daglund och Emma Hawia-Svensson inger respekt för vilken motståndare som helst. Inte ens ett LUGI, fullpumpat med självförtroende efter VM-uppehållet, kunde rå på tabelltvåan denna dag. Skuru vann till slut med 27-22, och segern var egentligen aldrig hotad för hemmalaget. 

LUGI hade svårigheter att få ihop försvarsspelet i första halvan av matchen. Skurus Hanna Åhlén hade en fin halvtimme och gjorde hela sju mål innan paus. Hemmalaget var ett tag uppe i en ledning med fem mål (10-5), men Melissa Petrén kunde på straff i slutsekunderna snygga till siffrorna en aning. 14-11 i hemmafavör kändes rättvist inför andra halvlek. 

Hoppet fanns att krympa avståndet i början av andra halvlek, men Skuru ville annat. Närmare än de tre målen kom aldrig gästerna. Skuru var alldeles för starka idag, samtidigt som lunda-tjejerna inte riktigt gick att känna igen i sitt försvarsspel. Ingen riktig fullträff framåt heller för LUGI, och då är det svårt att rå på ett så pass spelskickliga lag som Skuru. Ledningen för hemmalaget var som mest sju mål, men stannade till slut vid en femmålsvinst för förra årets SM-finalister, 27-22.

I Skuru var det främst två spelare som lyste lite extra idag. Hanna Åhlén, som hade en lysande första halva, och landslagsmeriterade Emma Hawia-Svensson som stod för hela nio mål. 

I LUGI finns kanske lite mer att önska, men en eloge till laget för att man aldrig gav upp, utan försökte ändå, trots en kämpig dag. Melissa Petrén blev skyttebäst med sju mål idag.

Nästa match för LUGI Dam spelas på onsdag den 27/1 hemma i Arenan. Då kommer Skövde HF på besök. Matchen startar kl 19.00. 

Matchfakta

Skuru IK-LUGI HF 27-22 (14-11)

Målskyttar LUGI: Melissa Petrén 7, Hanna Blomstrand 4, Hanna Ringdahl 3, Anna lagerquist 3, Sara Olofsson 3, Elsa Persson, Olivia Löfqvist

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer