En sammanfattning innan slutspelet

Serien är avverkad i Elitserien för damer. Nu är det tre (!!!) veckors uppehåll innan slutspelet börjar med en kvartsfinalserie mellan LUGI och Höörs HK H65. Finalen spelas den 22 maj i Malmö Arena.

LUGI slutade på en tredjeplats som var över förväntan med tanke på skador och frånvaro av nyckelspelare som Jenny Carlson och Filippa Sarenbrant. Å andra sidan har Ebba Engdahl kommit tillbaka som är en tillgång med sin rutin och spelskicklighet.

Det finns många utropstecken i laget men en som vi får nämna är Hanna Blomstrand som med sina 117 mål med ett måls marginal nästan vann skytteligan i hela Elitserien. Segraren Anna Bardis i Eslöv som vann med 118 mål är bara att gratulera.

Bildtext: Hanna Blomstrand var bara ett mål från att vinna skytteligan i Elitserien

Hanna är också tvåa i MEP-ligan med totalt 68,91 MEP-poäng att jämföra med ettan Carin Strömberg som fick 73,77 MEP-poäng. Hanna har haft 49 assist som naturligtvis har bidragit starkt till erhållna MEP-poäng. Mycket stark säsong av Hanna, vi ska inte glömma att Hanna tillhör de yngre spelarna och har inte fyllt 20 år ännu.

I målvaktsligan hamnade vår Emma Friberg på en ”delad” fjärdeplats med en räddningsprocent på 39 vilket är samma som landslagsmålvakten Johanna Bundsen i Sävehof.

Publikmässigt kan vi bli bättre i LUGI. Totalt har det var ca 7300 personer på 11 hemmamatcher som ger ett genomsnitt på 665 personer/match. Det är 4 lag som är före. De som varit bäst på publiksidan är nykomlingarna Hellton och Kristianstad. Den match med högst publiksiffra flr LUGI:s och Elitseriens räkning är mot Sävehof den 27 dec under Lundaspelsveckan då 2354 personer hade tagit sig till Arenan. Och resultatet från den matchen glömmer vi inte!

I den interna skytteligan kommer Melissa Petrén på andra plats med 87 mål på 20 matcher. Melissa har varit en fantastisk tillgång för laget under hennes första säsong i Lund. Efter Melissa kommer tre st väldigt tätt. Det är Hanna Ringdahl, Anna Lagerquist och Elinore Johansson med 61, 61* resp 55 mål. För Elinore känns det som ett litet genombrott i år.

Det är fyra *spelare som spelat i samtliga seriematcher, Elinore, Anna*, Sara och Hanna B

 160306 Luda Diagram 2

Bilden är länkad till diagrammet.

Är ni intresserade av mer statistik är det bara att gå in på Svensk Handboll, där finns det mycket intressant.

Nu längtar vi bara till slutspelet!

 * Uppdaterat

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer