Vi hälsar Skuru IK välkomna

Elitserien går in i sin åttonde omgång och det bjuds på en riktig toppmatch då Nackalaget Skuru IK kommer till Lund. Skuru är en av de stora klubbarna inom svensk damhandboll och så sent som i våras pressade man Sävehof i SM-finalen och visade vilka fina kvaliteter laget innehar.

Skuru är en förening med fin ungdomssida och många av elitspelarna är fostrade i klubben. Laget spelar en varierad handboll och har många hot i sitt anfallsspel. Den stora stjärnan är VM-aktuella Carin Strömberg som både i anfall och försvar är en styrande och ansvarstagande spelare. En annan sevärd spelare är högersexan Emma Hawia-Svensson som också kom med i VM-truppen, delvis pga. sitt fina försvarsspel. Målet vaktas av Hanna Daglund som rankas som en av Elitseriens bästa målvakter. Truppen innehåller många fler intressant spelare och Skuru blir säkert att räkna med i årets seriespel och slutspel.

 

Hemmatöserna hade en tuff förlust borta mot Skövde i fredags trots en bra prestation. Eller var det en förlust? Oturligt nog missades ett solklart mål och det återstår att se vad Tävlingskommittén kommer fram till. Handbollen står för fair play och ett gentlemannaskap som vi är mycket rädda om. Därför hör det till ovanligheterna att lämna in en protest. Nu har vi gjort det, eftersom denna fråga är intressant rent principiellt. Alla kunde se att det var mål och den ena domaren godkände dessutom målet. Nog om det. Nu fokuserar vi på nästa match! Vårt försvarsspel och målvaktsspel är just nu av högsta klass i Elitserien. Burväktaren Emma Friberg ligger på en mycket stark andra plats i MEP-ligan (Most effective player) för samtliga spelare. Försvaret styrs elegant upp av kloka Anna Lagerquist. Vårt offensiva 3-2-1 håller stundtals internationell nivå. Framåt har Melissa Petrén axlat en större roll som playmaker och gör det på et bra sätt. Hanna Blomstrand har ett register av genombrott och skott med mycket hög potential på högernio. På vänsternio börjar Filippa Sarebrant bli mer och mer inspelad och därmed kunna visa sin stora potential. Det finns mycket talang för coach Dragan att arbeta med! Vem kliver fram i denna match?

 

Varmt välkomna på toppmatch i Elitserien!

 

Heja ivrigt men sportsligt!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Damer