Uddamålsförlust för LUGI

Att besegra Skövde på bortaplan tillhör inte de lättaste uppgifterna i årets elitserie. I minnet finns dessutom fortfarande att det var just Skövde som satte stopp för LUGI i slutspelet i våras. Läge för revansch i kvällens match med andra ord. Men Skövde ville annat… Hemmalaget stod till slut som segrare med 17-16 efter 8-8 i paus.

Första halvlek blev en jämn och tät historia. LUGI började dock bäst och hade en knapp ledning fram till mitten av halvleken. Då inleddes en lång mållös period där inget av lagen kom någon vart i sina anfallsförsök. Två bra försvar framför sina målvakter gjorde att siffrorna hölls nere. ”Bara” 8-8 i paus. Duktiga målvakter i Viktoria Börjesson i hemmamålet och Emma Friberg i LUGI-målet hade också en stor del i den låga målproduktionen. 

Andra halvan inleddes som den första med LUGI i förarsätet. En knapp ledning följdes återigen av en lång mållös period från båda lagen. Tre raka mål av landslagsmeriterade högernian i Skövde, Anna-Maria Johansson, vände dock på steken. Skövde var uppe i en tremålsledning som mest, men LUGI gav inte upp utan jobbade sig ikapp till 15-15. Kanske hade ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa denna afton, men Skövde hade det lilla extra flytet i slutet och kunde till slut stå som segrare med 17-16 efter två avslutande mål av Skövdes duktiga spelare, Maja Eriksson. 7 mål av henne denna kväll.Lika många mål stod LUGI´s Hanna Ringdahl för. 

Skövde gick därmed upp på lika många poäng som LUGI, 10. En jämn elitserie är nog att vänta även framöver.

Bäst i Skövde i denna match var målvakten Viktoria Börjesson. Plus också till Maja Eriksson och A-M Johansson. I LUGI var Emma Friberg lysande i målet. Extra beröm också till de båda ”Hannorna”, Ringdahl och Blomstrand. Två riktigt bra försvar höll siffrorna nere i denna målsnåla match.

Härnäst väntar hemmamatch för LUGI mot Skuru. Den matchen spelas den 15/11 hemma i Arenan.

Matchfakta

Skövde HF-LUGI HF 17-16 (8-8)

Målskyttar LUGI: Hanna Ringdahl 7, Hanna Blomstrand 5, Fillippa Sarenbrant 2, Melissa Petrén, Anna Lagerquist

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer