Stabil insats gav 2 vinröda poäng

Med långtidsskadade spelmotorn Jenny Carlson vid sidan av planen, var det åter dags för LUGI Dam att visa att man har andra alternativ om skador och sjukdomar sätter käppar i hjulet. I förra matchen, borta mot Kristianstad, visade tjejerna att det finns en stor potential i laget, att man kan  prestera även om vissa ändringar behöver göras. 

Nykomlingen Hellton har inlett årets serie på ett positivt sätt. 6 poäng på de 5 inledande matcherna är mer än godkänt för karlstadlaget. Men LUGI visade att man inte tänkte ge bort något gratis till gästerna. En övertygande seger som grundlades av ett bra och stabilt försvarsspel lett av lagkapten Anna Lagerquist, gjorde att värmländskorna fick vända hemåt med noll poäng i bagaget. LUGI´s segersiffror skrevs till 25-19 inför 504 åskådare i Sparbanken Skåne Arena.

Inledningen av matchen präglades av en hel del tekniska fel från båda lagen. LUGI hade svårt att ta sig igenom Helltons täta försvar, vilket resulterade i en del missade passningar och tveksamma avslut. När man väl lyckades få ordning på spelet framåt, samtidigt som Emma Friberg i hemmamålet stod i vägen för Helltons attacker, lossnade även målskyttet. LUGI var det klart bästa laget sista kvarten av första halvlek. Hemmaledning med 13-7 i paus speglade händelserna ganska väl.

Andra halvlek blev mer eller mindre en transportsträcka för de vinröda. Man tillät inte Hellton att närma sig i målprotokollet. Närmare än 4 måls underläge kom inte gästerna, utan LUGI såg ut att ha full koll på händelserna denna eftermiddag. En stabil insats av vinrött som bådar gott inför fortsättningen. 

Priset till bortalagets bästa spelare gick välförtjänt till 8-målsskytten Maria Lindh. En eloge till hela laget som spelar en fartfylld och sevärd handboll. En pigg nykomling i elitserien! 

I LUGI gick priset till Melissa Petrén. 7 mål från henne idag, och ett spel som ser lovande ut framöver. Plus också till Hanna Blomstrand och Fillippa Sarenbrant. Ett piggt inhopp av Elsa Persson bör också nämnas.

Närmast på programmet för LUGI står Skövde HF. Den matchen spelas i Skövde fredagen den 6/11 kl 19.00. Nästa hemmamatch spelas mot Skuru IK söndagen den 15/11. 

Matchfakta

LUGI HF-IF Hellton 25-19 (13-7)

Målskyttar: LUGI: Melissa Petrén 7, Hanna Blomstrand 4, Elinore Johansson 4, Fillippa Sarenbrant 4, Hanna Ringdahl 2, Anna Lagerquist 2, Elsa Persson, Sara Olofsson

Hellton: Maria Lindh 8, Karin Ullén 3, Frida Alm 3, Linda Johansson 3, Kristin Ullén, Elin Karlsson

Utvisningar: LUGI 1x2 min Hellton 1x2 min

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér

Publik: 504

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer