Skövde borta en svår nöt att knäcka

Elitserien fortsätter för damlaget på fredag. Färden går till Skövde där Skövde HF är motståndslaget. För närvarande ligger LUGI på en andraplats i tabellen på 10 poäng men det är ytterligare fyra lag inom två poängs intervall varav Skövde är ett av dem.

-       Vårt mål hittills var 10 poäng så vi håller planen ännu säger tränaren Dragan Brljevic inför matchen mot Skövde.

På frågan hur Skövde ska besegras svarar Dragan så här:

-       Nr ett är att vårt målvakts- och försvarsspel fungerar. Och det har det gjort hittills denna säsong. Vi är det lag som släppt in minst mål i Elitserien, knappt 18 mål per match.

Men Skövde är väl ett av de bättre lagen i serien?

-       Skövde har i stort sett samma lag som förra säsongen med undantag av skifte på M6-positionen. Det är ett lag med mycket stor bredd och mycket rutin med Anna-Maria Johansson i spetsen. Och det är värt mycket, speciellt om det blir en jämn match. Så lätt blir det inte.

Men ni kan inte bara hålla tätt bakåt utan måste göra mål framåt också för att vinna??

-       Vi får anpassa oss nu utan Jenny Carlson. Och jag tycker att Melissa Petrén, Elinore Johansson och Filippa Sarenbrant har tagit ett steg framåt. Håller vi oss bara till ramarna och minimerar de tekniska felen så ska vi vara med i matchen.

Hur ser det ut efter denna matchen?

-       Då har vi 4 tuffa matcher framför oss mot Skuru, H65, Sävehof och Eslöv.  Sedan vänder serien och då blir det returmatcher mot samma lag och sedan är det Skövde igen. Men vi tar en match i taget. Vi kan inte fokusera oss på 9-10 matcher redan nu. Det är viktigt att man har roligt när man spelar handboll, när tjejerna leker handboll är de som bäst avslutar Dragan

Kl 19 på fredag är det avkast. Och matchen sänds i TV4 Play! Missa inte detta om du nu inte har rest till Skövde!

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer