Reducerat LUGI vann en poäng

Med Emma Friberg i spetsen så lyckades LUGI till slut kvittera till 18-18 efter ett underläge på 3 mål när det återstod 4 minuter. Med tre raka mål komponerade av Hanna Blomstrand, Anna Lagerquist och sist Sara Olofsson stod det 18-18 på tavlan.

Bildtext: Emma Friberg var fantastisk och låg på en hög räddningsprocent på

Matchen genomsyrades av många tekniska fel, ett tätt försvarsspel av båda lagen De många tekniska felen kopplade Karin Strömberg i Skuru i radiointervjun efter matchen till att ”LUGI spelar en sådan tråkig handboll med långa och tragglande anfall och då kan det bli så” Skuru började bäst och hade en ledning med tre mål efter ca 12 minuter.

Mycket av spelet från deras sida bygger på målskytten Karin Strömberg men hon fick inte mycket utrymme i första halvlek tack vare ett tight försvar från LUGI. LUGI arbetade sig närmare och till och med förbi och ledde med 8-7 i halvlek. Siffrorna talar verkligen om att försvarsspelet och målvaktsspelet var det som fungerade bäst för båda lagen medan det var svårt att hitta luckor och skottläge och i många fall så var målvakterna i vägen.

Andra halvlek var LUGI:s i inledningen och efter ca 12 minuter så var ledningen uppe i hela 3 mål, 12-9. Tyvärr råkade Filippa Sarenbrant ut för en skada av allvarligare art vilket gjorde att LUGI:s laguppställning reducerades med en spelare. Skuru arbetade sig närmare och gick även förbi LUGI vid 14-15 som blev 14-17 lite senare. De flesta anade väl att ”matchen var körd” för LUGI:s del. Under denna period fick även Hanna Ringdahl sin tredje utvisning vilket ger rött kort och LUGI blev av med ytterligare en spelare i förstauppställningen. Men LUGI-spelarna ville annat och gjorde tre raka mål vid ställningen 15-18 vilket ledde till 18-18 som slutresultat. Och det kändes som LUGI vann en poäng medan Skuru förlorade en poäng.

Bildtext: Hanna Blomstrand gjorde en stark match både framåt och bakåt

I LUGI måste förutom redan nämnda Emma Friberg också Hanna Blomstrand nämnas med viktiga insatser men listan kunde fyllas på med många duktiga spelare. Bästa målskytt i LUGI blev Hanna Blomstrand med 5 mål.

Från Skuru var målvakten duktig vilket ledde till att båda målvakterna blev utsedda till matchens lirare. Karin Strömberg klev också fram i andra halvlek med tre mål vilket blev totalt fyra mål för hennes del.

Matchfakta

Matchbilder Kenneth Landgren

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer