Oavgjort i skånederbyt i Höör

I Skånederbyt mot Höörs HK H 65 kom LUGI, av kända skäl, till spel med endast 10 utespelare. Av dessa var 4 skolade mittsexor… Att bara hålla jämna steg med ett H 65 med europaspel i benen är ju en bedrift i sig. Att dessutom åka hem med en poäng i bagaget gör ju inte bragden mindre. Efter 60 minuter visade ljustavlan i Björkvikshallen i Höör 25-25 mellan H 65 och LUGI.

Första halvlek bjöd på en del bra spel, men även en hel del tekniska fel från båda lagen. En jämn start med LUGI uppe i en tremålsledning vid ett par tillfälle tack vare ett bra försvarsspel. Att H 65 kunde krypa närmare berodde till stor del på ett bra målvaktsspel av Jessica Ryde i hemmamålet. LUGI- ledning med ett mål i paus kändes ganska rättvist sett till spelet.

Andra halvan började bra för LUGI´s del. Även här var lundatjejerna uppe i en tremålsledning ett tag, men hemmalaget kämpade sig tillbaka återigen. Efter halva andra halvlek var det nog inte många som trodde på LUGI-poäng. Med en fortsatt duktig hemmamålvakt och ett underläge med både två och tre mål såg det ut att bli en komfortabel hemmaseger. Men LUGI-tjejerna visade en utomordentlig lagmoral och kämpaglöd och fick chansen i slutet när H 65 fick Cassandra Tolllbring utvisad i 4 min. Kvitteringen kom med endast 2 sekunder kvar. Hanna Ringdahl fick chansen på vänsterkanten och tog den! Delad pott i detta skånederby, alltså.

I H65 gick priset som bästa spelare till målvakten Jessica Ryde. Välförtjänt! I LUGI fick Hanna Blomstrand ta emot blomsterkvasten. Toppeninsats i 60 minuter från henne! Stort plus också till Elinore Johansson för sina 6 mål och till Melissa Petrén, som växer för varje match. Hela laget förtjänar beröm för sin moral och kämpaglöd. Starkt att ta poäng mot både Skuru och H 65.

Nu väntar ett längre uppehåll för LUGI Dam. Nästa match spelas mot Sävehof hemma i Arenan den 27 december. 

Matchfakta

H 65 - LUGI HF 25-25 (10-11)

Målskyttar LUGI: Elinore Johansson 6, Melissa Petrén 5, Hanna Blomstrand 4, Hanna Ringdahl 3, Anna Lagerquist 2, Sara Olofsson 2, Amanda Andersson 2, Olivia Löfqvist 

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer