LUGI Dam föll i Västerås

Att det skulle bli en jämn kamp uppe i Västerås var nog de flesta överens om innan matchen drog igång. Det första ”riktiga” testet för LUGI Dam i årets serie, eftersom även hemmalaget stod med en nolla i förlustraden. 

Matchen mot VästeråsIrsta HF slutade med årets första förlust för de vinröda. Hemmalaget vann dagens drabbning med 25-20 i Bombardier Arena.  

En lite trevande inledning från båda håll, med en del missar och slarviga avslut, gjorde att det dröjde tills den 5:e matchminuten innan första målet föll. Melissa Petrén i LUGI var den som spräckte nollan. Resten av första halvlek blev en jämn historia,där lagen för det mesta följdes åt i målprotokollet. LUGI var dock uppe i en ledning med 7-10, men kunde inte stå emot trycket från hemmalaget, som var ikapp och förbi innan 1:a halvlek var över. Västeråsledning med 13-12 i paus kändes rättvist. Dock kändes det som att LUGI hade mer att ge. 

Inledningen av andra halvlek fortsatte som den första, jämnt och stundtals ganska tufft spel. Många utvisningar i båda lagen, men det var på inget vis något fult spel som föranledde detta. 

Vid ställningen 19-19 kom rycket som bortalaget inte kunde hämta sig ifrån. 5 raka mål från Västerås blev för mycket att hämta upp denna dag. Att LUGI´s speldirigent, Jenny Carlson, fick utgå för en knäskada i detta skedet hämmade också de vinröda en del. Det är i skrivande stund oklart hur allvarlig skadan är på Jenny. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Västerås höll sitt försprång på 5 mål och kunde till slut stå som segrare med 25-20. 

I hemmalaget var Hannah Flodman och Lina Carlsson de tongivande spelarna.

Priset till LUGI´s bästa spelare gick till lagkaptenen Anna Lagerquist. Lysande försvarsspel av henne idag. Extra plus även till Hanna Blomstrand och skadade Jenny Carlson.

Även nästa match spelar LUGI på bortaplan. Då står nykomlingen Kristianstad HK för motståndet. Den matchen går av stapeln lördagen den 24/10.

VästeråsIrsta HF - LUGI HF 25-20 (13-12)

Målskyttar LUGI: Jenny Carlson 7, Hanna Blomstrand 4, Hanna Ringdahl 2, Melissa Petrén 2, Anna Lagerquist 2, Amanda Andersson 2, Sara Olofsson

Skribent Roger Kristiansson

 

Fler nyheter från Damer